MY KTEO

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Στην 31η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. η Δήμαρχος Χαλκιδέων


Στην 31η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.), που πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021, συμμετείχε η Δήμαρχος Χαλκιδέων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Έλενα Βάκα.


Στην τοποθέτησή της η Δήμαρχος Χαλκιδέων αναφέρθηκε στο ζήτημα της υποστελέχωσης των Δ.Ε.Υ.Α., στο αυξημένο ενεργειακο κόστος και στα προβλήματα των υποδομών.

«Οι Δ.Ε.Υ.Α είναι υποστελεχωμένες, καθώς υπάρχει σειρά συνταξιοδοτήσεων εργαζομένων και δεν προβλέπονται νέες προσλήψεις, ενώ αποδείχθηκε ότι η προκήρυξη 3Κ δεν ήταν επιτυχής. Συντασσόμαστε στο μοντέλο που προτείνει η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. για ελεγχόμενες προσλήψεις από τον Α.Σ.Ε.Π., που θα είναι όμως ξεχωριστές ανά Δ.Ε.Υ.Α., ώστε ο εργαζόμενος να επιλέγει συγκεκριμένη επιχείρηση να προσληφθεί.

Όσον αφορά στο ενεργειακό κόστος, είναι παράλογο να χρεώνονται με οικιακό τιμολόγιο οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης που λειτουργούν βιολογικούς, αντλιοστάσια και γεωτρήσεις, καθώς το κόστος είναι μεγάλο και δυσβάσταχτο.

Επιπλέον, οι υποδομές έχουν σοβαρά προβλήματα και γι’ αυτό πρέπει να προωθηθούν και να στηριχτούν χρηματοδοτικά από την Πολιτεία όλες οι προτάσεις για έργα που αφορούν στις Δ.Ε.Υ.Α..

Ξεκαθαρίζω την πάγια θέση μου για ακόμα μια φορά. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν πρέπει να χάσει τον δημόσιο χαρακτήρα του. Οι Δ.Ε.Υ.Α., από το 1980 και μέχρι σήμερα, έχουν αποδείξει ότι είναι το ιδανικό μοντέλο για την ορθή διαχείριση του νερού και την ανταποδοτική και αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών στους πολίτες. Με όλα αυτά τα ζητήματα όμως είναι δύσκολο να είναι βιώσιμες. Γι’ αυτό πρέπει η Πολιτεία να τις στηρίξει και να δοθούν οι απαραίτητες λύσεις στα παραπάνω ζητήματα, ώστε να μπορούμε να μιλάμε για την επόμενη μέρα των Δ.Ε.Υ.Α..», ανέφερε μεταξύ άλλων η Δήμαρχος Χαλκιδέων.