MY KTEO

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Στην 3η Εθνική συνδιάσκεψη των Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών


Στην 3η Εθνική συνδιάσκεψη των Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στα Επιμελητήρια της χώρας, εκπροσώπησαν το Επιμελητήριο ο κ. Μώρος Νικόλαος – Ανδρέας, Α΄ Αντιπρόεδρος και η κα Καραμπέτσου Δέσποινα, Μέλος του Δ.Σ.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Νοεμβρίου, η 3η Εθνική συνδιάσκεψη των 101 εκλεγμένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στα Επιμελητήρια της χώρας. Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά με τη στήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και φιλοξενήθηκε από το Εμπορικό Επιμελητήριο Πειραιά, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Ραλλείου Σχολής στον Πειραιά.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας εκπροσώπησαν ο κ. Μώρος Νικόλαος – Ανδρέας, Α΄ Αντιπρόεδρος και η κα. Καραμπέτσου Δέσποινα, Μέλος του Δ.Σ

Η ετήσια συνδιάσκεψη που έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός, σκοπό έχει την πανελλήνια δικτύωση του κλάδου, την απόκτηση ενιαίας παρουσίας και τη διαμόρφωση κοινών χειρισμών για την εξέλιξη και την ενδυνάμωση των επαγγελματιών του κλάδου.

Στην συνδιάσκεψη, απεύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χάρης Μαμουλάκης, ο βουλευτής και εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλης Κατρίνης, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας, ο πρόεδρος της ΕΑΔΕ κ. Ηλίας Τσολάκης, ο πρόεδρος του ΕΕΠ κ. Ιωάννης Βουτσινάς, ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστών Εταιριών Ελλάδος κ. Αλ. Σαρρηγεωργίου και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΕΑ και πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Διαμεσολάβησης, κ. Δημήτρης Γαβαλάκης.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων χαιρέτησαν και κατέθεσαν τις απόψεις τους, είτε δια ζώσης, είτε διαδικτυακά, πρόεδροι Ομοσπονδιών και Σωματείων ασφαλιστών.

Μετά τις τοποθετήσεις των συνέδρων και το πέρας των εργασιών, εξήχθησαν κοινά συμπεράσματα με στόχο την ενίσχυση του κλάδου όπως η άμεση ανάγκη για φοροαπαλλαγές για τους κλάδους ζωής και περιουσίας, απαλλαγή ΦΠΑ στις πράξεις μετά ανάμεσα σε μεσίτες και πράκτορες, φορολόγηση της αποζημίωσης κατά τη συνταξιοδότηση σαν αποζημίωση, δυνατότητα χρήσης επαγγελματικού αυτοκινήτου, δυνατότητα φορολογικής απαλλαγής των επισφαλειών, μέριμνα και αντιμετώπιση των αθέμιτων πρακτικών, προώθηση της λειτουργίας επαγγελματικού ταμείου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, αυτόματη ενημέρωση των μητρώων των επιμελητηρίων με τα συμβόλαια αστικής ευθύνης απευθείας από τις ασφαλιστικές εταιρείες, μέριμνα για τις διαδικασίες που αφορά τα ανασφάλιστα οχήματα, εξ αποστάσεως εξετάσεις πιστοποίησης, συνεργασία των επιμελητηρίων με στόχο τη δημιουργία εκπαιδευτικού οργανισμού, λειτουργία του νόμου για την υποχρέωση ασφάλισης αστικής ευθύνης σε 50 επαγγέλματα, ανάδειξη του επαγγελματικού προφίλ των επαγγελματιών ασφαλιστικών συμβούλων για την αναβάθμιση του θεσμού, δοκιμαστική περίοδος -περίοδος χάριτος- για τους νέους ασφαλιστικού διαμεσολαβητές.

Οι εργασίες έκλεισαν την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, με την διεξαγωγή του Διαδικτυακού Σεμιναρίου με θέμα «Ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων στον ασφαλιστικό κλάδο», με ελεύθερη δωρεάν πρόσβαση για όλους τους Ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές στην Ελλάδα από το Ε.Ε.Π., με εισηγητή τον κ. Φ. Ζαμπνάρη, Head development της Younet Digital Life.