MY KTEO

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Αυτές οι βιταμίνες διατηρούν και ενισχύουν και την τεστοστερόνη σου αν είσαι άνδρας άνω των 40

 


Οι άνδρες στα 40 πρέπει να προσέχουν τον οργανισμό τους ώστε να διατηρήσουν την τεστοστερόνη τους σε υγιή επίπεδα και να εξασφαλίζουν την ενέργεια που απαιτείται για την βελτίωση της διάθεσής τους. Τα παρακάτω συμπληρώματα διατροφής μπορούν να τονώσουν τον οργανισμό των 40αραντάρηδων σε συνδυασμό με την καλή διατροφή και τον ύπνο που είναι απαραίτητο «φάρμακο» για την συνολική τους υγεία.

Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να ρωτήσετε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας πριν την λήψη κάποιου συμπληρώματος διατροφής.

 

Βιταμίνη D

Όταν τα επίπεδα τεστοστερόνης είναι χαμηλά τότε πολλά προβλήματα υγείας μπορεί να παρουσιαστούν όπως η υπνική άπνοια, ο χαμηλός μεταβολιασμός, η μειωμένη λίμπιντο ή και κούραση. Η βιταμίνη D είναι πολύ σημαντική για την υγεία των ανδρών καθώς μεταξύ άλλων μειώνει το ρίσκο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου, ρυθμίζει την διάθεση και βοηθά στην ανακούφιση της κατάθλιψης. Επιπλέον, βοηθά στην επιδιόρθωση του DNA το οποίο ενισχύει την προστασία ορισμένων τύπου καρκίνου. Πέρα από τα συμπληρώματα που μπορείτε να βρείτε στο φαρμακείο καλό είναι να θυμάστε ότι οι σαρδέλες, ο σολομός, οι κρόκοι αυγού και οι γαρίδες είναι γεμάτες από βιταμίνη D.

 

Μαγνήσιο

Το χρόνιο στρες, η κατανάλωση πάνω από 7 αλκοολικών ποτών την εβδομάδα και η συχνή κατανάλωση καφέ ή τσαγιού ή γενικά άλλων ποτών με καφεΐνη μπορούν να οδηγήσουν σε έλλειψη μαγνησίου στους άνδρες. Καλό είναι να υπάρχει κατά προσέγγιση η κατανάλωση  375mg μαγνησίου την ημέρα ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης ανεπάρκειας Το σπανάκι, η κολοκύθα τα αμύγδαλα, τα αβοκάντο, τα σύκα και οι μπανάνες είναι καλές πηγές μαγνησίου.

 

Ωμέγα 3 λιπαρά

Αυτά τα καλά λιπαρά είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας και η έλλειψή τους μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα διάθεσης, ξηρό δέρμα, πόνο στις αρθρώσεις και εμφάνιση αυτοάνοσων νοσημάτων. Τα ωμέγα 3 λιπαρά είναι πολύ σημαντικά για την συνολική υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου και επίσης μειώνουν την φλεγμονή στο σώμα μας. Πέρα από τις σαρδέλες και τον σολομό που είναι πλούσια σε αυτά τα λιπαρά τα καρύδια, ο λιναρόσπορος και οι σπόροι Chia είναι επίσης μια καλή πηγή για να εντάξετε στη διατροφή σας. Τα λιπαρά αυτά είναι σπουδαίοι «μαχητές» των καρκινικών κυττάρων, της υψηλής χοληστερόλης, του διαβήτη και της υπογονιμότητας.

 

 Ψευδάργυρος

Ο ψευδάργυρος μάχεται τις ασθένειες, βοηθά στην ανάπτυξη των υγιών κυττάρων και ενισχύει την αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης.

 

Είναι σημαντικός για τους άνδρες γιατί βοηθά στην υγεία του προστάτη, βελτιώνει τα επίπεδα τεστοστερόνης και την σεξουαλική υγεία. Το σώμα μας δεν παράγει ψευδάργυρο για αυτό η καθημερινή πρόσληψη λαχανικών και φρούτων όπως τα βατόμουρα, τα εσπεριδοειδή, το ακτινίδιο, τα μήλα, τα σαγκουίνια, το kale, τα κρεμμύδια, το σπανάκι, οι γλυκοπατάτες και τα καρότα είναι καλές πηγές ψευδάργυρου.

 

Βιταμίνη B6

Αυτή η βιταμίνη είναι σημαντική για την ενίσχυση της ανάπτυξης του εγκεφάλου και την μεταφορά οξυγόνου μέσα από την κυκλοφορία του αίματος. Η βιταμίνη B6 βοηθά επίσης στην κυκλοφορία του αίματος και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Καλές πηγές της βιταμίνης αυτή είναι ο αρακάς, οι μπανάνες, το τόφου και τα καρύδια.