MY KTEO

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Δράση Ευαισθητοποίησης για τη Βία κατά των Γυναικών στο 4ο Λύκειο Χαλκίδας


Κάποιες φορές χρειάζεται να παρακάμψει κάνεις το πρόγραμμα διδασκαλίας ή να το προσαρμόσει στις συνθήκες του ΤΩΡΑ και της επικαιρότητας. Οι αριθμοί και τα στατιστικά δεδομένα είναι απογοητευτικά. Μπορεί να ζούμε στον 21ο αιώνα, αλλά οι αντιλήψεις και οι συμπεριφορές μας έχουν κολλήσει σε προηγούμενες εποχές. Τα στατιστικά δεδομένα για τις #γυναικοκτονίες δείχνουν ότι τέτοιου είδους δράσεις είναι επιτακτική ανάγκη. Η #βία_κατά_των_γυναικών

έχει πολλές μορφές και ακόμα περισσότερες φορες φοράει προσωπείο. Αφορά όλες τις γυναίκες, κάθε ηλικίας, κάθε οικονομικής κατάστασης, κάθε κοινωνικής τάξης, κάθε χώρου, κάθε καταγωγής. 25 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα για τη Βία Κατά των Γυναικών.

Το Τμήμα Α5 του 4ου Λυκείου Χαλκίδας στο πλαίσιο του μαθήματος της Έκθεσης και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη Βία κατά των Γυναικών,συζήτησε,  προβληματίστηκε και αναζήτησε σχετικές πληροφορίες. Η παρακολούθηση κάποιων βίντεο, συζητήσεων με ειδήμονες επί του θέματος και η ανάγνωση άρθρων αποτέλεσαν αφορμές για περαιτέρω εμβάθυνση στο θέμα. Χρησιμοποιήσαμε βραχιολάκια που τα φτιάξαμε μαζί και τα οποία  έχουν χρώμα πορτοκαλί, το χρώμα της καμπάνιας για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών (#OrangeTheWorld). Στόχος, τα βραχιολάκια αυτά να αποτελέσουν αφορμή για περαιτέρω προβληματισμό και συζήτηση και με τους υπόλοιπους μαθητές.

#4οΓΕΛΧΑΛΚΙΔΑΣ #16days #leavenoonebehind #orangetheworld #stopviolenceagainstwomen #stopvaw #25νοεμβρίου