MY KTEO

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

53η Επέτειος Χειροτονίας Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου

Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 η Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου τίμησε τον Σεπτό Ποιμενάρχη της Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ   της  επετείου της εις Επισκόπου

Χειροτονίας του  Σεβασμιωτάτου η οποία έλαβε χώρα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου  στην ένδοξη και ηρωϊκή πόλη της Τρίπολης την 24η Νοεμβρίου 1968 με την συμμετοχή κλήρου και λαού  που προσήλθαν να τιμήσουν ένα άξιο και ενάρετο ιεράρχη γόνο ελκόμενο της Αρκαδίας και φωτισμένο επίσκοπο με θεολογικό λόγο στον λόγο του ευαγγελίου









Με την συμπλήρωση της  53ης επετείου της  εις  Επισκόπου χειροτονίας  του ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ιερούργησε με απλότητα και κατάνυξη  στον περικαλέστατο ιερό ναό  της Αγίας Τριάδος στην Κύμη με συλλειτουργούς  τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ Ελευθέριο Σταμπέλο εφημέριο του ιερού ναού τον Πρωτοπρ Δημήτριο Βαρσάμο εφημέριο ενορίας Μονοδρίου και τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή και Πρόδρομο Γκέγκε και των συμπροσευχομένων του Πρωτοσύγκελλου Πανοσ Αρχιμ Νικοδήμου Πόγκα του Πανοσ Αρχιμ Νικοδήμου Γιαννακόπουλου Ηγουμένου Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καρυών - Αχλαδερής και Γέροντος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης και ιερέων απο ώμορες ενορίες.

Κατά διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ετέλεσε την εις Διακόνου χειροτονία του κ. Ιωάννου Αντωνίου έγγαμου και πτυχιούχου του Πανεπιστημίου Πειραιώς με την παρουσία των οικογενών του νεόφυτου διακόνου.

Πρίν την απόλυση τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ  προσφώνησε ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Πόγκας ο οποίος εξ ονόματος κλήρου και λαού με λόγους ευχαριστήριους και εγκωμιαστικούς ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο  για την επέτειο του  εκφράζοντας  την  απεριόριστη ευγνωμοσύνη και σεβασμό προς το πρόσωπο του επισκόπου.

Στην αντιφώνηση του ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για την επέτειο της χειροτονίας του εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες  προς τους πιστούς και ιερείς που συμμετείχαν λειτουργικώς και προσευχητικώς και τίμησαν με την παρουσία τους.

Επίσης τα αναλόγια διηκόνησαν εκ δεξιού χορού οι κ. Ευάγγελος Στάμου Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού ιερού ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης Ευάγγελος Κόλλιας Πρωτοψάλτης του  ναού και εξ αριστερού ο Πρωτοπρ Γεώργιος Βαρσάμος εφημέριος ιερού ναού Αγίας Τριάδος Κονιστρών με τον Ιεροψάλτη Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριο Πετρογιάννη.

Κατά την διανομή του αντιδώρου οι πιστοί με τάξη και τηρούντες επ´ ακριβώς τα μέτρα υγιειονομικής προστασίας ευχήθηκαν στον Σεβασμιώτατο για την επέτειο της χειροτονίας του.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης