MY KTEO

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Το φυσικό αέριο στη Στερεά Ελλάδα! Σε 6 πόλεις, μέσα από 320 χιλιόμετρα δικτύου, για 42.000 συνδέσεις!


 Ικανοποιημένος για μια μεγάλη νίκη για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας νοιώθει ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός γιατί  το φυσικό αέριο που ήταν ένας πολύ μεγάλος στόχος, από την πρώτη στιγμή της προηγούμενης θητείας μας γίνεται επιτέλους πράξη. Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Πρόσφατα, η ΔΕΔΑ υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του δικτύου στη Λαμία. Σήμερα, η Διαχειριστική μας Αρχή υπογράφει την έγκριση της σύμβασης για το έργο Χαλκίδας – Θήβας, ώστε τις επόμενες μέρες με τη σύμβαση κατασκευής να ξεκινήσει και αυτό το έργο. Και τα δύο έργα Λιβαδειάς και Άμφισσας - Καρπενησίου έχουν ήδη δημοπρατηθεί και οδεύουν προς συμβασιοποίηση.

Η προσπάθεια ξεκίνησε όταν o Κώστας Μπακογιάννης αγκάλιασε προσωπικά τον στόχο, κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τη ΔΕΔΑ και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ολοκλήρωσε μια σημαντική συμφωνία. Ένα έργο 47,35 εκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία τα 21,2 εκατομμύρια θα προέρχονταν από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειάς μας.

Δουλέψαμε πολύ για το φυσικό αέριο όλα αυτά τα 7 χρόνια. Με πολλές δύσκολες στιγμές και εμπόδια. Και έχουμε ακόμη δουλειά μπροστά μας, μέχρι εκείνη την ημέρα, που κάθε σπίτι και κάθε επαγγελματίας θα μπορεί να πάρει την «ανάσα» αυτή στον οικογενειακό και επαγγελματικό του προϋπολογισμό.

Στην τελική ευθεία σας θέλουμε όλους κοντά μας, Δήμους, Επιμελητήρια, Συνδέσμους, φορείς, όπως είμαστε από την αρχή!

Προχωρούμε δυναμικά για μια Περιφέρεια πιο «πράσινη», πιο αποτελεσματική, πιο ανταγωνιστική. Κυρίως, για μια Περιφέρεια πιο κοντά σε κάθε πολίτη»!