MY KTEO

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (μέλος της Ο.Γ.Ε): Συμμετοχή στο συλλαλητήριο 6 Νοέμβρη


Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, εκφράζοντας έμπρακτα για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη της, στηρίζει το συλλαλητήριο που οργανώνουν φορείς και Επιτροπές Αγώνα πληγέντων από φυσικές καταστροφές από πολλές περιοχές της χώρας, το Σάββατο 6 Νοέμβρη στις 12μμ στο Σύνταγμα.

Καλούμε τις γυναίκες του μόχθου να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο γιατί ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας!

            Γνωρίζουμε πια από πρώτο χέρι ότι οι νεκροί, οι κατεστραμμένοι κόποι μιας ολόκληρης ζωής, οι εικόνες καταστροφής από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι, τις πλημμύρες το χειμώνα, τους σεισμούς δεν οφείλονται στην «κακή στιγμή» ή στην «κλιματική αλλαγή», ούτε απλά στην ανικανότητα του ενός ή του άλλου κρατικού μηχανισμού ή υπεύθυνου. Η πραγματική αιτία είναι η εγκληματική πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων που θυσιάζει τη ζωή μας στο βωμό των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

            Τα γεγονότα όλων των τελευταίων χρόνων από τη Μάνδρα και το Μάτι, την Ηλεία, την Εύβοια, τη Σάμο, την Κρήτη, την Καρδίτσα και αλλού αποδεικνύουν περίτρανα ότι η πρόληψη και η προστασία του λαού δεν είναι πολυτέλεια. Ότι ενώ υπάρχει σήμερα η αναγκαία επιστημονική και τεχνολογική δυνατότητα για πρόβλεψη και αντιμετώπιση των λιγότερο ή περισσότερο ακραίων φαινομένων, η αντιπλημμυρική, η αντισεισμική θωράκιση, η πυροπροστασία βρίσκονται τελευταίες στη λίστα των προτεραιοτήτων των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των αρχών σε περιφέρειες και δήμους γιατί «δεν είναι αποδοτικές επενδύσεις».

            Στεκόμαστε στο πλευρό των γυναικών των λαϊκών οικογενειών που πλήγηκαν και προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους, να μείνουν στον τόπο τους. Συνεχίζουμε να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας έμπρακτα, πολύμορφα, στηρίζουμε τον αγώνα τους να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους, τον αγώνα για να διεκδικήσουμε όλα όσα έχουμε ανάγκη και μπορούμε να απολαύσουμε τον 21ο αιώνα.

Καμία γυναίκα μόνη! Όλες το Σάββατο 6 Νοέμβρη στις 12μμ στο Σύνταγμα.

Τα λεωφορεία απ' τη Χαλκίδα θα αναχωρήσουν απ' το Βούρκο στις 9:00πμ

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ 6981677414