MY KTEO

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Κόβονται κατά 80% τα τακτικά χειρουργεία στα νοσοκομεία


Με το ΕΣΥ να δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από το τέταρτο κύμα της πανδημίας που σαρώνει την χώρα, το Υπουργείο Υγείας προωθεί δραστική μείωση των τακτικών χειρουργείων, προκαλώντας αναμενόμενα έντονες αντιδράσεις.

Όπως διαβάζουμε στο σχετικό ρεπορτάζ του Iatronet.gr, με χθεσινή της εγκύκλιο, η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα καλεί τα νοσοκομεία, δημόσια και ιδιωτικά, να προβούν σε μείωση τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων έως και 80%.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο οι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) μπορούν να εξαιρέσουν από τον περιορισμό επείγουσες και έκτακτες περιπτώσεις, καθώς και τα ειδικά νοσοκομεία. Θα διενεργούνται κανονικά οι διαγνωστικές εξετάσεις και οι θεραπείες των ασθενών με χρόνια προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, Παναγιώτη Στάθη, στα νοσοκομεία της αρμοδιότητάς του δεν θα υπάρξει μείωση των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων.

Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή των νοσοκομειακών γιατρών ζητεί την ανάκληση του μέτρου, θεωρώντας δικαιολογίες τα περί μη εξαίρεσης των ιδιωτικών κλινικών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το προηγούμενο του Κοντοζαμάνη στις 2 Μαρτίου 2021 δεν τηρήθηκε στις ιδιωτικές κλινικές και το υπουργείο Υγείας έκανε το κορόιδο. Κάθε φορά που με εντολή σας κλείνουν τα χειρουργεία των δημόσιων νοσοκομείων, γίνεται όργιο κερδοσκοπίας και εκβιασμών σε βάρος των ασθενών από τις αγαπημένες σας ιδιοκτησίες των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων».


in2life.gr