MY KTEO

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Κοινή ανακοίνωση σωματείων στον όμιλο AVRAMAR


Τα σωματεία που δρούμε στον όμιλο AVRAMAR(Νηρέας, Σελόντα, Ανδρομέδα), καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συστράτευση, έτσι ώστε μπροστά στην απορρόφηση του Νηρέα από τη Σελόντα, να προστατευτούν όλες οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά μας.

Καταγγέλλουμε τη στάση της διοίκησης που για άλλη μια φορά προσπάθησε να παρακάμψει τα σωματεία και να αποσπάσει υπογραφές σε ιδιωτικά συμφωνητικά και συμβάσεις χωρίς διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων όπως οφείλει.

Όταν αναγκάστηκε να συναντηθεί με τα σωματεία μετέτρεψε τη συνάντηση σε παρωδία, αφού δεν έδωσε καμία απάντηση στα αιτήματα που τέθηκαν. Αποφάσισε πως δεν έχει υποχρέωση να διαπραγματεύεται με τα σωματεία, παρά μόνο να τα ενημερώνει για τις κινήσεις της τελευταία στιγμή.

Δεν θα ανεχτούμε να γίνουμε η ουρά τους. Τα σωματεία δεν τα φτιάξαμε για να μεταφέρουμε τις αποφάσεις της εργοδοσίας στους εργαζόμενους, αλλά για να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας. Έχουν υποχρέωση να διαπραγματεύονται μαζί μας κάθε εργασιακό ζήτημα και όχι να μας θυμούνται όταν θέλουν πιστοποιήσεις.

Απορρίπτουμε τα ιδεολογήματά τους, πως δήθεν οι νέοι εργοδότες είναι διασώστες, που από την καλή τους την καρδιά, ήρθαν και επένδυσαν, για να μας σώσουν. Από καλοσύνη φαίνεται απέλυσαν με το καλημέρα, πάνω από εκατό συναδέλφους.

Δε θα επιτρέψουμε η οριστική συνένωση των εταιρειών να γίνει ευκαιρία για να χαθούν δικαιώματα.

Απαιτούμε:

           Να προστατευτούν όλες οι θέσεις εργασίας

           Να διατηρηθούν όλα τα δικαιώματα σε μισθούς, ωράρια και άλλες παροχές.

           Να εξασφαλιστεί η προϋπηρεσία και η αποζημίωση όλων των συναδέλφων.

           Όπου υπάρχουν διαφορές με το εργασιακό καθεστώς της Σελόντα, εξομοίωση να γίνει μόνο προς τα πάνω.

Αν προσπαθήσουν να συνεχίσουν τη διαδικασία συνένωσης χωρίς την κατοχύρωση των παραπάνω θα μας βρουν μπροστά τους.

Με δεδομένο πως τα παραπάνω συνιστούν, ακόμα, νόμιμη υποχρέωση του εργοδότη, έχει σοβαρή ευθύνη για την τήρησή τους και ο κρατικός μηχανισμός με τις ανάλογες υπηρεσίες

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Ν. ΧΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΗ.ΣΕ.ΛΑΝ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ