MY KTEO

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Το «παρών» έδωσε και ο σύλλογος φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας

Με αφορμή τα 100 χρόνια (22-08-1921) από την γέννηση της αρχόντισσας του ρεμπέτικου ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΥ, η κορυφαία τραγουδίστρια Νάντια Καραγιάννη με του εξαίρετους συνεργάτες της

παρουσίασε την  Κυριακή 21.11.2021 στο δημοτικό θέατρο Πεύκης ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο της.





 Ένα αφιέρωμα που θα συνεχιστεί και σε άλλους Δήμους και λοιπούς φορείς.

* Το παρόν έδωσε και ο σύλλογος φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας με την παρουσία του προέδρου του και συνεργατών του. Ο ποιητής του συλλόγου Μιχάλης Μιχαηλίδης (που στο τσακίρ κέφι έφερε και τις στροφές του) έβαλε και εδώ τη σφραγίδα του γράφοντας ένα ποίημα για τη συγκεκριμένη βραδιά :

ΣΤΗΝ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΠΕΛΛΟΥ 21.11.2021

Με όσα τούτη τη βραδιά / τραγούδια που θα ακούσω / θα πάει η σκέψη μου πολύ / αχ! μακριά στην κατοχή / ογδόντα χρόνια πίσω. Δικά σου ήρθαμε εδώ / ν ακούσουμε τραγούδια / Σωτήρα ν ακουστούν ξανά / και στα ουράνια ψηλά / ν ακούν και τ Αγγελούδια. Συννεφιασμένη Κυριακή / τραγούδι το χες κάνει / τη μαύρη εκείνη εποχή / με τη γλυκιά σου τη φωνή / και μουσική Τσιτσάνη. Κι ο κάθε φίλος σου καλός / που σ είχε αγαπήσει / ναι ! στην Τριάνα του Χειλά / ερχόταν καθημερινά / για να σε συναντήσει. Στους Χαλκιδέους είχες πει / να ρθουν και να χορεύουν / από το βράδυ ως το πρωί / κι από την τσέπη τους δραχμή / καμιά δε θα ξοδεύουν. Να πεις γιατί στον ταξιτζή / του ριξες βιτριόλι / που ο Χαλκιδεϊκος λαός / μεγάλο σοκ έπαθε αυτός / σ ολόκληρη την πόλη. Αθάνατα είπες λαϊκά / όπως τη νοσοκόμα / το μάνα μου μάνα γλυκιά / που ράγισε κάθε καρδιά / και δεν ξεχνιέται ακόμα. Πώς να ξεχάσει ο λαός / Μπέλλου τη Βαλεντίνα ; / το ποιο επίκαιρο στη Γή / μες απ αυτά που είχες πει / κι ας είναι όλα φίνα. Το έγινες και σοφερίνα / κι όπως πας σε λίγα χρόνια / και από τις φούστες θα πετάς / γιατί πλέον θα φοράς / Βαλεντίνα παντελόνια. Το στου πολέμου τη φωτιά / μα και το φανταράκι / που είχε πάει στο λοχαγό / άδεια να πάρει γονατιστό / να δει το κοριτσάκι. Σωτήρα μας καλή ψυχή / με σεβασμό σου γράφω / είναι απαίτηση αυστηρή / όλων των φίλων σου στη Γή / του σύλλογου ΥΠΑΡΧΩ. Και γω όμως σε παρακαλώ / αν δεις τον Καζαντζίδη / δως του ένα φιλί γλυκό / απ του ΥΠΑΡΧΩ τον γνωστό / φίλο σου Μιχαηλίδη.