MY KTEO

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Τις προτάσεις του Επιμελητηρίου για την ποιοτική και διαχρονικά επιτυχή ανασυγκρότηση της περιοχής του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, παρουσίασε ο Πρόεδρος του Φορέα κ. Γιάννης Γεροντίτης


Ξεκίνησε χθες 1 Νοεμβρίου 2021 στην Λίμνη, η πρώτη εσωτερική διαβούλευση των μελετητών ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας με την τοπική κοινωνία, διαβούλευση που θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί σήμερα στην Ιστιαία.


Κατά την πρώτη συνάντηση στην Λίμνη και σε συνέχεια του συνόλου των επαφών που πραγματοποιήθηκαν με τους τοπικούς φορείς αλλά και των σχετικών ενεργειών που ακολούθησαν, ο Επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Βορείου Εύβοιας κ. Σταύρος Μπένος οριοθέτησε το πλαίσιο του σχεδίου ανασυγκρότησης και παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του. Ακολούθως οι μελετητές της Επιτροπής παρουσίασαν θεματικά το σχέδιο ανασυγκρότησης.

Στην συνάντηση συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αρμόδιος για την Αλιευτική Πολιτική κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Αμυράς, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαΐδίτης, οι βουλευτές Ευβοίας κ.κ. Ζεμπίλης Αθανάσιος, Πνευματικός Σπύρος, Αποστόλου Ευάγγελος, Χατζηγιαννάκης Μίλτος, ο Δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας κ. Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Γιάννης Κοντζιάς, καθώς και θεσμικοί εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων της περιοχής.           

Το Επιμελητήριο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Φορέα κ. Γιάννης Γεροντίτης ο οποίος παρουσίασε στους συμμετέχοντες και στους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας - σε ένα πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης δέσμης προτάσεων του Φορέα για την ανασυγκρότηση του νησιού, όπως αυτές έχουν ήδη επιδοθεί στον κ. Μπένο - τις προτάσεις του Επιμελητηρίου που στοχεύουν στην ποιοτική και διαχρονικά επιτυχή ανασυγκρότηση της περιοχής του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.

Προτάσεις όπως :

•           Τη δημιουργία παραρτήματος - στο Μαντούδι - του πολυδύναμου κέντρου πολλαπλών λειτουργιών για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, της γνώσης, της καινοτομίας και της τοπικής ανάπτυξης, το οποίο δρομολογείται από το Επιμελητήριο, με την αξιοποίηση των παλιών εγκαταστάσεων της τεχνικής σχολής του Δημόκριτου στη Χαλκίδα.

           Την εφαρμογή προγράμματος αποκατάστασης και αναγέννησης των ανενεργών  μεταλλείων / ορυχείων / και άλλων στοιχείων ενεργητικού, στην περιοχή Μαντουδίου. 

           Τη δημιουργία βιοτεχνικού πάρκου χαμηλής όχλησης σε κατάλληλη περιοχή του Δήμου Αγ. Άννας-Λίμνης-Μαντουδίου, που θα συγκεντρώσει τη δραστηριότητα υπαρχόντων επιχειρήσεων αλλά και θα προσελκύσει νέες επενδύσεις. Με στόχο τη συγκράτηση του εργατικού δυναμικού στη περιοχή, την ενίσχυση των πρωτοβουλιών για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων σε νέους κλάδους και την παραγωγή νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

           Την ένταξη της Λίμνης στο πλάνο κατασκευής και δημιουργίας Υδατοδρομείων στην Εύβοια.