MY KTEO

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Καρβέλης: Ανόητες και προκλητικά συκοφαντικές οι αναφορές σε βάρος των εντολέων μου

 


Με καταιγιστικούς ρυθμούς συνεχίζεται η αντιπαράθεση της οικογένειας Βαλυράκη και των κατηγορουμένων για το θάνατο του πρώην υπουργού, που βρέθηκαν εκ νέου στο προσκήνιο μετά την απόφαση της Εισαγγελέως Εφετών Εύβοιας.

Με αυτήν ανασύρθηκε η υπόθεση από το αρχείο – όπου αρχικώς είχε τεθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας, η οποία είχε καταλήξει πως επρόκειτο για ατύχημα – και ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος των δύο ψαράδων οι οποίοι είχαν εξαρχής θεωρεί ύποπτοι για το τραγικό περιστατικό.

 

«Όχι μόνο δεν έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή οι εντολείς μας με τον θάνατο του Βαλυράκη, αλλά ο θάνατος του οφείλεται σε τραγικό ναυτικό ατύχημα εξ αιτίας των δεκάδων παραλείψεων του ιδίου σε θέματα ασφαλείας» τονίζουν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων Δημήτρης Καρβέλης, Ιάσονας Καρβέλης και Δέσποινα Λυσιγάκη

 

 

«Κανένα νέο στοιχείο δεν έχει προκύψει για την υπόθεση αυτή και η έρευνα παρόλη την άοκνη προσπάθεια των προανακριτικών αρχών να βρουν στοιχεία για την δήθεν εγκληματική ενέργεια εις βάρος του Βαλυράκη, κατέδειξε ότι ο θάνατος του οφείλεται όχι φυσικά σε εγκληματική ενέργεια αλλά στο γεγονός ότι ο μακαρίτης παραβιάζοντας όλους, επαναλαμβάνεται, ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως τους θεσπισμένους από την Πολιτεία υποχρεωτικούς κανόνες ασφαλούς πλεύσης, αποφάσισε εκείνο το μεσημέρι να κάνει την παράνομη βόλτα του και το ψάρεμα του όπως αυτός από μόνος του πίστευε ως άτρωτος και ανέλεγκτος ότι μπορεί να κάνει!» αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους.

Όπως επισημαίνουν «το γεγονός ότι υπήρξε Εισαγγελική λειτουργός του Εφετείου Ευβοίας η οποία προφανώς φοβούμενη μην δεχτεί και αυτή καμία ανυπόστατη, ψευδή και συκοφαντική μήνυση εις βάρος της από τους γνωστούς πλέον υβριστές της Δικαιοσύνης, ίσως και υποκύπτοντας σε πολιτικές ή άλλες πιέσεις και για τον λόγο αυτό έσκυψε το κεφάλι και «διείδε» δήθεν αποχρώσες ενδείξεις τέλεσης του αδικήματος της ανθρωποκτονίας και παρήγγειλε κυρία ανάκριση εις βάρος των εντολέων μας, μας λυπεί ιδιαίτερα και το θεωρούμε ατύχημα για το σύνολο της δικαιοσύνης η οποία στην πλειοψηφία της δεν δέχεται πολιτικές ή άλλες πιέσεις, ούτε φοβάται (και οφείλει να μην φοβάται!) λεονταρισμούς». Σ. Βαλυράκης: Η εισαγγελική διάταξη που απορρίπτει την ανθρωποκτονία

Ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί ο δικηγόρος Δημήτρης Καρβέλης, ο οποίος μιλώντας αποκλειστικά στο dikastiko.gr εξαπολύει πυρά κατά «κάποιου κυρίου» ο οποίος καθυβρίζει ή χαϊδολογάει – όπως λέει – εισαγγελικούς λειτουργούς βάζοντας στο εδώλιο «αθώους ανθρώπους».

Δείτε τη δήλωση του Δ. Καρβέλη στο dikastiko.gr:

 

«Το γραφείο μας με λύπη του παρακολουθεί την κατρακύλα κάποιου κυρίου (και των παρατρεχάμενων του) που γυρίζει από κανάλι σε κανάλι και κατασυκοφαντεί τους εντολείς μας και καθυβρίζει και κατασυκοφαντεί (ή χαϊδολογάει) εισαγγελικούς λειτουργούς αναλόγως των προσωπικών του προσδοκιών και επιδιώξεων.

 

Θα τον αφήσουμε για μερικές ακόμη ημέρες να γυροφέρνει τα κανάλια για να εκτεθεί ακόμη περισσότερο με όσα λέει και με τον τρόπο που τα λέει και στην συνέχεια θα απευθυνθούμε στην δικαιοσύνη για να τον μαζέψουμε!

 

 

Μας «χρειάζονται» όλες αυτές οι ανόητες και προκλητικά συκοφαντικές του δηλώσεις στα κανάλια γιατι έτσι θα δέσουμε ακόμη καλύτερα την εναντίον του αγωγή μας για αποζημίωση μας λόγω ηθικής βλάβης.

 

Βεβαιώνουμε ότι κανένα νέο στοιχείο δεν έχει προκύψει στην υπόθεση Βαλυράκη παρά μόνο η ατυχής επιλογή μιας εισαγγελικής λειτουργού που είτε φοβούμενη τις απειλές του εν λόγω «κυρίου», είτε πιεζόμενη από αξιολύπητα παράκεντρα εξουσίας, η οποία εκτεθείσα ανεπανόρθωτα και εκθέτοντας και την ίδια την δικαιοσύνη, αντί να στείλει οριστικά την υπόθεση αυτή στο αρχείο, την έστειλε στον ανακριτή ασκώντας ποινική δίωξη κατά άσχετων με τον θάνατο του Βαλυράκη αθώων ανθρώπων.

 

 

Συνεχίζουμε να έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία στην πλειοψηφία της δεν εκβιάζεται, δεν φοβάται αλλά και νού έχει και ήθος και κυρίως τις νομικές γνώσεις για να διακρίνει την αλήθεια από το ψέμα!». Υπόθεση Βαλυράκη

 

Υπόθεση Βαλυράκη: «Παράθυρο» για διεκδίκηση αποζημίωσης – Θα δώσουμε στοιχεία της δικογραφίας

Την άσκηση όλων των νόμιμων μέσων προαναγγέλλουν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων για την αποκατάσταση της ηθικής και άλλων βλαβών που υπέστησαν, ενώ προειδοποιούν με δημοσιοποίηση στοιχείων της δικογραφίας σχετικά με τις ευθύνες του πρώην υπουργού για το περιστατικό.

 

 

«Αν συνεχίσουν αυτοί οι κύριοι να προκαλούν με τις ανιστόρητες και αυθάδεις  δηλώσεις τους, θα αναγκαστούμε να δώσουμε στην δημοσιότητα τον πίνακα με τις δεκάδες παραβάσεις στις οποίες υπέπεσε ο μακαρίτης την ημέρα εκείνη και στις οποίες αποκλειστικά και μόνο οφείλεται ο θάνατος του. Θα αναγκαστούμε να δώσουμε και όλα τα στοιχεία της δικογραφίας από τα οποία προκύπτει ότι δεν υπάρχει δολοφονία αλλά μόνο ένα τραγικό ναυτικό ατύχημα για το οποίο ευθύνη είχε μόνο ο μακαρίτης» λένε στην ανακοίνωσή τους.

 

Και προσθέτουν: «Επαναλαμβάνουμε όμως και βεβαιώνουμε ότι μετά την λήξη αυτής της άδικης και συκοφαντικής επίθεσης εις βάρος των εντολέων μας, θα ξεκινήσει ένας σκληρός δικαστικός αγώνας των εντολέων μας εναντίον όλων εκείνων που τους ενέπλεξαν άδικα και χωρίς κανένα σοβαρό στοιχείο στην δικαστική αυτή περιπέτεια, προκειμένου οι εντολείς μας να δικαιωθούν σε ποινικό και αστικό επίπεδο για την ηθική και κάθε άλλη βλάβη που υφίστανται όλο αυτό το διάστημα από την κατασυκοφάντηση τους από τους γνωστούς συκοφάντες!».

 

Όπως αναρωτιούνται «μήπως δεν είναι τυχαίο που η χήρα ανακοίνωσε ότι πωλείται η έπαυλη στην Ερέτρια; Μήπως δεν είναι τυχαίο ότι ο μοναδικός «τηλεοπτικός αστέρας» της υπόθεσης, ο υβριστής και μηνυτής της δικαιοσύνης, ο συκοφάντης των εντολέων μας και των εισαγγελικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομα του;».

 

Για να προσθέσουν πως «οι αξιώσεις για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης της τρωθείσας τιμής των εντολέων μας, δεν αποσβένονται ούτε με τον θάνατο των συκοφαντών και των παρατρεχάμενων τους αλλά οι αξιώσεις αυτές κληρονομούνται και θα διεκδικηθούν με κάθε νόμιμο μέσο έστω κι αν χρειαστεί οι εντολείς μας να αναζητήσουν την αποκατάσταση της τιμής τους και για μερικές δεκαετίες στο μέλλον».