MY KTEO

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Έφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Πλακίτσης


Το ιστορικό χώμα του Μαραθώνα σκέπασε εχθές τον Στέλιο Πλακίτση, το άνθρωπο που αγάπησε όσο κανείς την πόλη που ζούσε.

* Ο Στέλιος Πλακίτσης ήταν ένας «θησαυρός» με σάρκα και οστά και αφήνει πίσω του ένα μεγάλο κενό στην τοπική κοινωνία του Δήμου Μαραθώνος, καθώς η συμμετοχή του στα κοινά αλλά και η δημοσιογραφική του πένα θα βασιλεύουν παντοτινά στο ιστορικό του Μαραθώνα, ως δύο ανεκτίμητα δώρα.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 χρονών και όλα αυτά τα έτη απέδειξε έμπρακτα πόσο αγαπούσε το μέρος που μεγάλωσε καθώς καθημερινά αγωνιούσε για τον τόπο που ζούσε και μεγάλωνε, αποτυπώνοντας  τις σκέψεις, τις ιδέες και πολλές φορές λύσεις στο πολύτιμο αρχείο που διατηρούσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτό το αρχείο που αφήνει πίσω, αναφέρονται σπουδαία θέματα που αφορούν τον Μαραθώνα και ιδιαίτερη έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι έγραφε ασταμάτητα για αυτό, με χαρτί και μολύβι καθώς δεν είχε καλή σχέση με τους υπολογιστές.

Τέλος, ο Στέλιος Πλακίτσης ήταν γνωστός σε πολλούς και για την επαγγελματική του δραστηριότητα σε γνωστή αντιπροσωπεία αυτοκινήτων που διατηρούσε στο κέντρο της Νέας Μάκρης, πριν από μερικά χρόνια.

Πηγή : ONCAMERA.GR