MY KTEO

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Ο Νίκος Ανδρουλάκης από τη Χαλκίδα: «Δεν βλέπω το λόγο γιατί το ΠΑΣΟΚ να μη γίνει και πάλι μεγάλο»

 



Στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα, πλήθος ευβοέων υποδέχτηκε τη Δευτέρα το απόγευμα τον υποψήφιο για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη και άκουσε με ικανοποίηση την πεποίθησή του ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει και πάλι το μεγάλο κόμμα εξουσίας του παρελθόντος.

 «Δεν βλέπω το λόγο γιατί το ΠΑΣΟΚ να μη γίνει και πάλι μεγάλο» σημείωσε μεταξύ άλλων με νόημα ο κ. Ανδρουλάκης και εξήγησε: «Δεν είμαστε κόμμα του Κέντρου. Αυτό θέλουν η Αριστερά και η Δεξιά για να είμαστε μικροί. Όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου ένωσε το προοδευτικό Βενιζελικό κέντρο και την προοδευτική αριστερά και ένωσε και το λαό, έτσι και εμείς ανοίγουμε την αγκαλιά μας σε όλους. Αγκαλιάζουμε όλους τους παλιούς μας ψηφοφόρους, οι οποίοι έφυγαν από την παράταξή μας για πολλούς λόγους. Θέλουμε δίπλα μας και τους νέους ψηφοφόρους που δεν μας έχουν ψηφίσει ποτέ, αλλά έχουμε κοινές αγωνίες για τις ανισότητες στην ελληνική κοινωνία. Δεν θα γίνουμε το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη. Πρέπει να επανα-κοινωνικοποιήσουμε το κόμμα». 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε τη σημασία να αφουγκραστεί η ηγεσία την βάση του κόμματος, αλλά και την κοινωνία γενικότερα και απεύθυνε κάλεσαν συστράτευσης στη γενιά του 114, στη γενιά του Πολυτεχνείου, της μεταπολίτευσης, αλλά και στις νεότερες γενιές. 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας άσκησε σκληρή κριτική σε Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς στην δύσκολη περίοδο που βιώνει η χώρα, ενώ δεν αμέλησε να αναφερθεί και στη Φώφη Γεννηματά λέγοντας ότι θα συνεχίσει την παρακαταθήκη της για την ενότητα και την πολιτική αυτονομία.

Τα λόγια του κ. Ανδρουλάκη φαίνεται ότι έπεισαν τους παρευρισκομένους, αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που τον διέκοπταν με το θερμό τους χειροκρότημα, ενώ αμέσως μετά την ομιλία του πολλοί ήταν εκείνοι που θέλησαν να τον χαιρετίσουν ή και να συνομιλήσουν μαζί του έστω και για λίγα δευτερόλεπτα. Εδώ να σημειωθεί ότι ιδιαίτερα θερμό ήταν το καλωσόρισμα και οι ευχές από τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργο Ρωζάνη.

Το eviatop ήταν εκεί!