MY KTEO

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για τον Σακχαρώδη Διαβήτη από τον Δήμο Χαλκιδέων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021, η ενημερωτική εκδήλωση για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, του Δήμου Χαλκιδέων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διαβητικών Ευβοίας.

Οι ειδικοί ιατροί, που τίμησαν την εκδήλωση, παρουσίασαν αναλυτικά στοιχεία για την πάθηση, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές και την ανάγκη πρόληψης. Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, σε όσους παρευρισκόμενους επιθυμούσαν, ενώ προσφέρθηκαν γλυκά για διαβητικούς και αναμνηστικά δώρα.

«Στον Δήμο Χαλκιδέων, έχοντας διανύσει δύο χρόνια δύσκολων υγειονομικά συνθηκών, δίνουμε μεγάλη σημασία στην υγεία, η οποία ιδιαίτερα προασπίζεται μέσω της πρόληψης. Γι’ αυτό κι από την ανάληψη των καθηκόντων μας, θεσπίσαμε Αντιδημαρχία Υγείας, με σκοπό να μπορούμε να συνεργαστούμε με τον Ιατρικό Σύλλογο, με όλους τους επιστήμονες που ειδικεύονται στον τομέα της υγείας κι όλους τους φορείς που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον τομέα αυτό.

Παρακολουθώντας τις ομιλίες αντιλαμβανόμαστε ότι ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μια ύπουλη πάθηση, την οποία πιστεύω ότι στην Ελλάδα έχουμε πλέον τα μέσα και την πνευματική και συναισθηματική ωριμότητα, να την αντιμετωπίσουμε προληπτικά.

Οι περίεργες και πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας ανέδειξαν το υπέρτατο αγαθό της υγείας, το οποίο θεωρούσαμε δεδομένο. Μέσα σε όλη αυτή την κρίση θα μπορούσαμε να απομονώσουμε τα θετικά. Ότι δηλαδή πρέπει να εστιάζουμε στην αξία των πραγμάτων που έχουν ουσιαστική σημασία, όπως είναι η υγεία και οι ανθρώπινες σχέσεις και να παίρνουμε δύναμη, ώστε να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας. Γιατί μέσα από την αλλαγή του τρόπου ζωής θα μπορούμε να προλάβουμε και να παλέψουμε τα πάντα.

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Διαβητικών Ευβοίας, τους έγκριτους ομιλητές μας και όλους εσάς, που παρά τις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες παρευρεθήκατε σήμερα εδώ. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις επόμενες αντίστοιχες δράσεις.», ανέφερε στον σύντρομο χαιρετισμό της η Δήμαρχος Χαλκιδέων.