MY KTEO

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου - Τοουλιάς για κορονοϊό: Η Εύβοια είναι στο πορτοκαλί-Στο βαθύ κόκκινο η Φθιώτιδα


Για έξαρση της πανδημίας έκανε λόγο ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα covid της Περιφέρειας Ανδρέας Τοουλιάς στη συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου το οποίο πραγματοποιείται αυτήν την ώρα. Όπως είπε, στο σύνολο τη δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου τα κρούσματα στην Περιφέρεια έφτασαν τα 1750.

Στο βαθύ κόκκινο βρίσκεται η Φθιώτιδα ενώ οι υπόλοιποι νομοί είναι στο πορτοκαλί. Σε ότι αφορά στους εμβολιασμούς η Εύβοια βρίσκεται δεύτερη και το ποσοστό των εμβολιασμών φτάνει το 56%. Πρώτος νομός στη Στερεά Ελλάδα σε σχέση με τους εμβολιασμούς είναι η Βοιωτία με ποσοστό 62%

Θα διοργανωθεί ημερίδα για το εμβόλιο ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες και όπως είπε ο ίδιος είναι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε συγκεκριμένες εργασιακές ομάδες.

Στα σχολεία από τις 13 Σεπτεμβρίου είχαμε 250 κρούσματα σε όλη τη Στερεά και τώρα έφτασαν τα 450 - 500 ενεργά κρούσματα. Πολλοί επιμένουν να κλείσουν τα σχολεία λόγω των κρουσμάτων, αλλά είναι απόφαση κεντρική. Κατά την προσωπική του άποψη είπε πως τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά.

Τα Νοσοκομεία αναφοράς είναι υπερπλήρη.

Και ο κ. Τοουλιάς έκανε αναφορά και στις επιχειρήσεις στις οποίες πρέπει να γίνονται δύο rapid tests την εβδομάδα και να γίνονται έλεγχοι και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.