Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Κρέπες στο φούρνο

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Η συνταγή της ημέρας: Κρέπες στο φούρνο


Υλικά Συνταγής:
3 φύλλα χωριάτικα (κατά προτίμηση με καλαμποκάλευρο)
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο βρασμένα ή ψημένα
1 φλ. ζωμό κότας
1 γιαούρτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές κόκκινη και κίτρινη
1 ματσάκι μικρά τρυφερά φρέσκα κρεμμύδια
1 φλ. καλαμπόκι
2 φλ. ανάμεικτα κίτρινα τυριά τριμμένα
2 φλ. σάλτσα ντομάτας
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε τις εναλλακτικές κρεπες φουρνο με κοτοπουλο και χωρίς αυγά, αντί για την κλασική ζύμη για κρέπες, θα χρησιμοποιήσουμε για τις αλμυρες κρεπες στο φουρνο με κοτοπουλο χωριάτικα φύλλα (με αυτό τον τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε και νόστιμες νηστίσιμες κρέπες, με λαχανικά, σάλτσα ντομάτας, νηστίσιμο τυρί και άλλα νηστίσιμα υλικά). 

Μαδάμε σε ίνες το μαγειρεμένο κοτόπουλο για τις κρέπες χωρίς αυγά. Κόβουμε με το μαχαιρι σε φέτες τα λαχανικά για τις κρεπες αλμυρες για μπουφε με μιγμα για κρεπεσ όπως το επαγγελματικο.

Σε αντικολιτικο τηγανι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα σκόρδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 5′. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τα μισά φρέσκα κρεμμυδάκια και το καλαμπόκι.

Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση. Προσθέτουμε τα μισά τυριά. Ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε το ζωμό κότας και διαλύουμε το γιαούρτι. Αφήνουμε στην άκρη.

Ανοίγουμε το φύλλο. Κόβουμε κάθε φύλλο σε 4 κομμάτια. Γεμίζουμε με κρύα γέμιση. Τυλίγουμε σε ρόλο. Ακουμπάμε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος με την ένωση προς τα κάτω. Γεμίζουμε έτσι και τις υπόλοιπες κρέπες.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 10′ να ψηθεί ελαφρά το φύλλο και να γίνει σαν κανονική κρέπα.

Περιχύνουμε με το ζεστό μείγμα γιαούρτι – ζωμό κότας. Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τα υπόλοιπα φρέσκα κρεμμύδια.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20′ επιπλέον, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ενωθούν οι σάλτσες.
Σερβίρεται τέλεια ζεστό με μια δροσερή σαλάτα!


argiro.gr