MY KTEO

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων – Ομόφωνα δεκτά τα ψηφίσματα του Σωματείου εστίασης Ο Ξένιος Ζευς» και της Λαϊκής Συσπείρωσης για την εστίαση


Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων και η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα ενημέρωσε το σώμα για την πορεία της πανδημίας στο Δήμο και στη συνέχεια ανέγνωσε το ψήφισμα που της επέδωσαν σήμερα το πρωί μέλη του σωματείου εστίασης  ο Ξένιος Ζευς. Όπως είπε η Δήμαρχος, το επίπεδο της παροχής υπηρεσιών στο Δήμο Χαλκιδέων στον τομέα της εστίασης και της ψυχαγωγίας είναι πολύ υψηλό. Γι΄αυτό το λόγο «είμαστε στο πλευρό τους και στηρίζουμε οποιοδήποτε αίτημά τους. Σημαντικό επίσης είναι η ασφάλεια και χρειάζεται η συμβολή όλων στην προσπάθεια περιορισμού του κορονοϊού. «Συντασσόμαστε με τους επιχειρηματίες και ζητώ να υιοθετήσουμε το ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο» είπε η Δήμαρχος.

Ο Χρήστος Παγώνης είπε πως η πανδημία είχε πλήξει όλους τους κλάδους της οικονομίας και ειδικά την εστίαση και γι΄αυτό συμφώνησε με το ψήφισμα.

Ο Βασίλης Καθαροσπόρης τόνισε πως συντάσσεται με τους επιχειρηματίες και όπως είπε θα μπορούσαν να γίνουν πράγματα στην πόλη ώστε να βοηθήσουν την κατάσταση, αλλά λόγω κοορνοϊού υπάρχει στασιμότητα.

Η Γρανέττα Τσιβίκα ανέγνωσε το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για την εστίαση και τα προβλήματα της πανδημίας. Ανάμεσα σε άλλα ανέφερε πως η κυβέρνηση αρνείται να προχωρήσει στην στελέχωση των δομών υγείας. Τα νέα μέτρα μετατρέπουν τους επιχειρηματίες σε χωροφύλακες και κάλεσε το δημοτικό συμβούλιο να κάνει δεκτό το ψήφισμα.

Ο κ. Καλαθέρης είπε πως από όλη την γκάμα των ελευθέρων επαγγελματιών θίγονται, όχι μόνο οι επιχειρηματίες της εστίασης. «Δηλαδή οι δικηγόροι, οι μηχανικοί, το ψιλικατζίδικο δεν έχουν θιγεί; Οπότε δεν πρέπει να γίνει συνολικά μία συζήτηση για όλους; Για τους μη εμβολιασμένους που απολύθηκαν; Για την επιστράτευση γιατρών; Που θα πάνε ανεκπαίδευτοι στις ΜΕΘ; Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί δεν συζητάμε την ιστορία του covid και αναφερόμαστε μόνο στο ψήφισμα με το οποίο συμφωνούμε βέβαια. Έχουμε καταλάβει τι συμβαίνει; Μας ήρθε ένα ψήφισμα και δεν ξέρω για ποιους λόγους ήρθε, ενώ υπάρχουν πολλά θέματα σε σχέση με τον κορονοϊό. Γιατί θα πρέπει να χαριστούν οι επιστρεπτέες προκαταβολές στην εστίαση και όχι στους δικηγόρους, ή σε όλους τους άλλους που τις έλαβαν. Γιατί να μη ζητήσουμε να διαγραφούν για όλους;» κατέληξε ο κ. Καλαθέρης.

Η Ελένη Μιτζιφίρη είπε πως η παράταξή της στηρίζει το ψήφισμα.  

Ο κ. Σταματούκος ζήτησε να υιοθετήσει το Δημοτικό Συμβούλιο το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης, πράγμα το οποίο και έγινε.