MY KTEO

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Συντονιστική επιτροπή αγώνα πυρόπληκτων βόρειας Εύβοιας για την επίσκεψη Μπένου: Εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν…


Αυτό μας θύμισε στη σημερινή δεύτερη παρουσίαση των οραμάτων του ο κ. Μπένος.

Ούτε λίγο ούτε πολύ το επιτελείο του κ. Μπένου, με την κυβερνητική κουστωδία των υπουργών και

άλλων παρατρεχάμενων που απαρτίζουν την ομάδα που έχει ¨βαλθεί¨ να ανασυστήσει τη Βόρεια Εύβοια, μας ξανά παρουσίασε τους σχεδιασμούς που αφορούν στο πως  στις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού θα μπορέσει η Βόρεια Εύβοια να γίνει πεδίο κερδοφορίας για επιχειρηματικούς ομίλους, ευκαιρία όπως συνήθως λένε  για τους επιχειρηματίες.

Όμως και σε τούτη την παρουσίαση όπως και στην προηγούμενη φάνηκε πολύ πιο καθαρά ότι στο σχεδιασμό αυτό δεν υπάρχουν οι δικές μας ανάγκες, δεν βάζουν σε προτεραιότητα τη δική μας ζωή, τη ζωή του λαού της Βόρειας Εύβοιας που ζει σε πολύ δυσβάσταχτες  συνθήκες όπως  αυτές  έχουν δημιουργηθεί μετά την πυρκαγιά.

Αυτό  αποδείχθηκε περίτρανα όταν στα ουσιαστικά ζητήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι της Επιτροπής αγώνα πυρόπληκτων της Βόρειας Εύβοιας, η απάντηση του κ. Μπένου ήταν ότι τα θέματα αυτά δεν είναι στο περιεχόμενο της συγκεκριμένης παρουσίασης, δηλαδή δεν είναι μέσα στο όραμα για την περιοχή τα ζητήματα  που αφορούν στα αντιπλημμυρικά έργα, στις αποζημιώσεις των ζημιών και της αποκατάστασής τους, τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στους τομείς της υγείας και της παιδείας τα οποία αντιμετωπίζουμε καθημερινά.

Κι όταν είναι γεγονός, τρεις μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, ότι όλη η καμένη περιοχή παραμένει ανοχύρωτη αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο πλημμυρών σε κάθε βροχή όπως έγινε πρόσφατα στην περιοχή Αγίας Άννας - Αχλαδιού - Βασιλικών, με καταστροφές σε σπίτια και υποδομές,  αφού μέχρι σήμερα και παρά τις διαβεβαιώσεις και τις διακηρύξεις όλων αρμοδίων και μη, μιλούσαν για άμεσα έργα. Ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό έργο αντιπλημμυρικής προστασίας κανένα έργο που να προστατεύει την  ζωή μας από τον κίνδυνο πλημμυρών, κατολισθήσεων κλπ.

Είναι άραγε δυνατό να μπορούμε να συζητάμε για το μέλλον όταν δεν έχουν δοθεί μέχρι σήμερα αποζημιώσεις για τις ζημιές μας σε σπίτια, καλλιέργειες, σταυλικές εγκαταστάσεις, αποθήκες, μηχανήματα κλπ, όταν οι αναγκαίες ζωοτροφές και μελισσοτροφές για τους κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους της περιοχής προέρχονται αποκλειστικά από την αλληλεγγύη που έδειξε ο λαός ή από κάποιες χορηγίες.

Όταν αντί να ενισχυθούν τα σχολεία με δασκάλους η κυβέρνηση προχωράει σε κατάργηση τάξεων και τμημάτων με προοπτική ακόμη και να κλείσουν σχολεία στη Βόρεια Εύβοια, όταν δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας στην περιοχή μας με προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όταν δεν παίρνονται τα αναγκαία μέτρα αντιπυρικής προστασίας στα δάση που έχουν απομείνει για να μη ζήσουμε ξανά την καταστροφή του περασμένου καλοκαιριού στα εναπομείναντα δάση.

Όταν για όλα αυτά δεν υπάρχουν απαντήσεις από την επιτροπή του κ. Μπένου τότε καταλαβαίνουμε ότι δεν είμαστε εμείς στις προτεραιότητες τους αλλά εκείνοι οι οποίοι βλέπουν την  καταστροφή μας ως ευκαιρία για να τα οικονομήσουν.

Τους απαντάμε λοιπόν ότι κι εμείς έχουμε το δικό μας όραμα για την περιοχή και τη ζωή μας.

Το δικό μας όραμα για το μέλλον  περνάει μέσα από τη διεκδίκηση όλων όσων μας ανήκουν τώρα, άμεσα για να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε, αφορά δηλαδή την ικανοποίηση των αναγκών μας στο παρόν για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που μας προέκυψαν για αυτό και δεν θα πάψουμε να ονειρευόμαστε ένα μέλλον για μας και τα παιδιά μας που είναι όμως σε αντίθετη κατεύθυνση από  τα οράματα της κυβέρνησης και του κ. Μπένου.

Για αυτό συνεχίζουμε τον αγώνα μας αταλάντευτα, ανυποχώρητα οργανώνοντας τη ζωή μας και την πάλη μας με κριτήριο την ικανοποίηση των άμεσων αναγκών μας για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να ζούμε στον τόπο μας.

Καλούμε το λαό της περιοχής να γυρίσει την πλάτη σε αυτούς που προβάλλουν οράματα και  συμφέροντα άλλων και όχι τα δικά μας. Τους καλούμε να πυκνώσουν τις γραμμές του αγώνα μας και να ενισχύσουν παντού σε όλη τη Βόρεια Εύβοια τις Επιτροπές αγώνα, τους φορείς που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή μπροστά στον αγώνα,  υπερασπιζόμενοι τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας.

Καλούμε το λαό να πάρει μαζικά μέρος στην κινητοποίηση που οργανώνουμε στην Αθήνα το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, στις 12μμ. Να ¨βουλιάξουμε¨ το Σύνταγμα με κόσμο και να απαιτήσουμε όλα όσα μας ανήκουν, όλα όσα μας πήραν οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες, οι σεισμοί για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στον τόπο μας.