MY KTEO

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Συνέδριο υποστήριξης των εκπαιδευτικών από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα διοργανώνει τριήμερο συνέδριο στα Λουτρά Αιδηψού.

To συνέδριο με θέμα: "Education & e-Learning: Εκπαίδευση, Μάθηση & Νέες Τεχνολογίες στη μετά την πανδημία Εποχή" γίνεται σε συνέχεια του προγράμματος υποτροφιών International Visitors Leadership Program (IVLP) και με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από όλη τη Στερεά Ελλάδα, όλων των ειδικοτήτων και με έμφαση στις ειδικότητες μαθημάτων γλώσσας και νέων τεχνολογιών.

Η επίσημη έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 05 Νοεμβρίου 2021, στις 6:00 μ.μ. με τη συμμετοχή εκπροσώπων των διοργανωτών, συνεργαζόμενων φορέων και των σχολικών μονάδων των δήμων της βόρειας Εύβοιας. Η πρώτη ημέρα θα κλείσει με τις κεντρικές ομιλίες από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  Δρ. Τατιανή Ραπατζίκου και από την “2018 US National Teacher of the Year”, κ. Mandy Manning.

Οι εργασίες του Σαββάτου θα πραγματοποιηθούν 10:30 π.μ. - 6:30 μ.μ. με εισηγήτριες τις κ.κ. Ραπατζίκου και Manning και της Κυριακής 09:00 π.μ. - 2:00 μ.μ. με εισηγητή τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δρ. Αθανάσιο Κακαρούντα.

Η συμμετοχή στο συνέδριο επιτρέπεται μόνο  με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης (Covid free).

«Με γνώμονα την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση για τους μαθητές/τριες, διοργανώνουμε με μεγάλη χαρά το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό συνέδριο που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς από όλη τη Στερεά Ελλάδα. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να στηρίζουμε την εκπαιδευτική κοινότητα παρέχοντάς της μεθόδους, τεχνικές και εργαλεία που θα καταστήσουν τους δασκάλους μας πιο αποτελεσματικούς, πιο ικανούς στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διεργασία και όλα αυτά προς όφελος τελικά των μαθητών της περιφέρειάς μας» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Στερεάς Ελλάδας Γαλάνης Κωνσταντίνος.