MY KTEO

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Πλημμύρισαν το Σύνταγμα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ




Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους. Την αλληλεγγύη τους εξέφρασαν με την παρουσία τους Συνδικάτα και φορείς της Εύβοιας και της Αττικής.
Όρθιοι, μετά από 22 μήνες σκληρού και ανυποχώρητου αγώνα, παραμένουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ που το πρωί του Σαββάτου πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα έχοντας στο πλευρό τους Συνδικάτα και φορείς της Αττικής.

«Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ συνεχίζουμε τον αγώνα και απαιτούμε τη διασφάλιση: Της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, της καταβολής του δεδουλευμένου μόχθου μας, της ασφαλούς εργασίας» τονίστηκε  στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους.

«Η τελική μάχη θα μεταφερθεί στα εργοτάξια της ΛΑΡΚΟ. Εκεί μέσα που έχουμε χύσει τον ιδρώτα μας, έχουμε χάσει συναδέλφους μας, έχουμε αρρωστήσει, αλλά και παράλληλα που είναι η ίδια μας η ζωή. Εκεί που δένεται το ατσάλι θα περιμένουμε κυβερνήσεις και επενδυτές. Δεν θα βρουν σπιθαμή γης να στεριώσουν αν δεν διασφαλιστούν τα δίκαια, ρεαλιστικά και τίμια αιτήματά μας» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας, Παναγιώτης Πολίτης, προαναγγέλλοντας κλιμάκωση κινητοποιήσεων.

Αντιπροσωπεία των σωματείων της ΛΑΡΚΟ μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου και ορίστηκε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη εντός της επόμενης εβδομάδας.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και με την παρουσία του γενικού γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Εδώ να σημειωθεί ότι το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν επίσης ο Βουλευτής Εύβοιας Μίλτος Χατζηγιαννάκης, ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας Δημήτρης Μούντριχας, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην ΦΑΜΑΡ Στέφανος Παπαθεοχάρης, το μέλος των ΔΣ της ΕΤΕ/ΚΗΕ/ΔΕΗ και του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας Γιάννης Κεμανές και ο ο πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και εκλεγμένο μέλος του Ε.ΜΕ.Ι.Σ – ΑΡΚΙ στη ΓΣΕΕ Στέφανος Μπασινάς.