MY KTEO

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

«Κάνανε Κρητικό» τον Κεδίκογλου: Φόρεσε σαρίκι και άκουσε μαντινάδες από τους αγρότες στο υπουργείο (βίντεο)


«Γεμάτοι» εδέσματα και καλούδια έφτασαν στο υπουργείο οι αγρότες από την Κρήτη. Υπενθυμίζουμε ότι ο λόγος του ερχομού τους αφορά τις διαμαρτυρίες τους για το αυξημένο κόστος παραγωγής, τις περικοπές στις επιδοτήσεις και τον περιορισμό των βοσκοτόπων λόγω της ευρείας επέκτασης των δασικών χαρτών.

Ειδικότερα, οι αγρότες έγιναν δεκτοί στο υπουργείο από τον αρμόδιο υφυπουργό, Σίμο Κεδίκογλου, ενώ η είσοδός τους στο κτίριο για τη συζήτηση των προβλημάτων που φέρεται να τους ταλανίζουν έγινε χωρίς απρόοπτα. Ερχόμενοι από τη «Μεγαλόνησο», δεν παρέλειψαν να θυμίσουν το πνεύμα της κρητικής φιλοξενίας και γενναιοδωρίας, προσφέροντας έτσι καλούδια από τον τόπο τους, πριν τη συνεδρίαση.

«Κάνανε Κρητικό» τον Κεδίκογλου
Καλούδια του τόπου τους προσέφεραν οι Κρητικοί στον Σίμο Κεδίκογλου λίγο πριν ξεκινήσει η συνάντηση τους στο υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης. Μεταξύ άλλων του έφεραν τυριά, κρασιά, σκαλτσούνια, ρίγανη ανθότυρο και λάδι. Μπαίνοντας ο υφυπουργός ήπιε μαζί τους μια τσικουδιά, άκουσε το τραγούδι που του αφιέρωσαν και φόρεσε τα δώρα τους, ένα λευκό σαρίκι κι ένα κρητικό μαχαίρι το οποίο έζωσε αμέσως πάνω του λέγοντας: «Αυτό θα το πάρω μαζί μου».

 Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση συμμετέχουν 23 εκπρόσωποι από συλλόγους και φορείς των Χανίων, του Ηρακλείου του Λασιθίου και του Ρέθυμνου. Παρά τους περιορισμούς ελήφθησαν όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να βάλουν όλοι τα ζητήματά τους.

«Η γραμμή επικοινωνίας είναι πάντα ανοιχτή, ο πρωτογενής τομέας είναι θεμέλιο της κοινωνίας», ανέφερε στην εισαγωγή του ο κ. Κεδίκογλου.







parapolitika. gr / neakriti.gr