Evia Top: Το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη στήριξη των μικρών επαγγελματιών του δήμου Χαλκιδέων έγινε ομόφωνα δεκτό από το Δημοτικό Συμβούλιο

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη στήριξη των μικρών επαγγελματιών του δήμου Χαλκιδέων έγινε ομόφωνα δεκτό από το Δημοτικό Συμβούλιο


Η Λαϊκή Συσπείρωση Χαλκίδας στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των επαγγελματιών της εστίασης και του συνόλου των μικρών επαγγελματιών που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης κατέθεσε στη χθεσινή συνεδρίαση το παρακάτω ψήφισμα. Παράλληλα, κατατέθηκε ψήφισμα του σωματείου των επαγγελματιών της εστίασης "Ξένιος Ζευς".

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, Γρανέττα Τσιβίκα και Βαγγέλης Σταματούκος, στις παρεμβάσεις τους εξέφρασαν τη στήριξή τους στις κινητοποιήσεις των επαγγελματιών της εστίασης και ζήτησαν να τεθούν τα δυο ψηφίσματα προς ψήφιση στο σώμα συμπληρωματικά και όχι αντιπαραθετικά καθώς το ψήφισμα που είχε καταθέσει η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ περιελάμβανε μέτρα στήριξης για το σύνολο των μικρών επαγγελματιών που πλήττονται και τη διεκδίκηση μέτρων για την προστασία από την πανδημία και την ενίσχυση των δημόσιων δομών Υγείας της περιοχής μας. Τα δύο ψηφίσματα εγκρίθηκαν ομόφωνα από το ΔΣ Χαλκιδέων.

Το ψήφισμα της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ που εγκρίθηκε ομόφωνα από το ΔΣ Χαλκιδέων:

 

Το τελευταίο διάστημα το σύνολο του λαού μας βιώνει ήδη το λεγόμενο 4ο κύμα της πανδημίας, με τα ημερήσια κρούσματα να σπάνε κυριολεκτικά το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

 

Την ίδια στιγμή, η Κυβέρνηση συνεχίζει να επικαλείται τη γνωστή καραμέλα της "ατομικής ευθύνης", συνεχίζει να αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία από την πανδημία, όπως να προχωρήσει στη θωράκιση και στελέχωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των δημόσιων νοσοκομείων, όπως το νοσοκομείο Χαλκίδας, να πάρει μέτρα εκεί που πραγματικά γίνεται υπερμετάδοση του ιού, όπως για παράδειγμα, στους μεγάλους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα σχολεία.

 

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, ουσιαστικά μετατρέπουν τους μικρούς επαγγελματίες της εστίασης, του εμπορίου και άλλων κλάδων σε "χωροφύλακες" υπό το φόβο νέων τσουχτερών προστίμων και βέβαια δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση απάντηση στην έξαρση της πανδημίας.

 

Η άρνηση της Κυβέρνησης να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας από την πανδημία, γιγαντώνει το φόβο και την αγωνία στους χιλιάδες μικρούς επαγγελματίες, για νέα περιοριστικά μέτρα που θα χτυπήσουν για ακόμη μία φορά το εισόδημά τους, και θα βάλει σε κίνδυνο το μέλλον των επιχειρήσεών τους. Τη στιγμή που η Κυβέρνηση αρνείται να πάρει μέτρα στήριξης του εισοδήματος των μικρών επαγγελματιών, η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων όπου οι επαγγελματίες ευελπιστούσαν να καλύψουν το χαμένο εισόδημα των προηγούμενων μηνών και να αποπληρώσουν συσσωρευμένα χρέη (όπως σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορία, τράπεζες, τιμολόγια ρεύματος, επιστρεπτέες προκαταβολές), πλησιάζει σε συνθήκες αύξησης των κρουσμάτων.

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο υιοθετεί τα αιτήματα των μικρών επαγγελματιών και καλεί την Κυβέρνηση να τα κάνει πράξη. Συγκεκριμένα:

 

§  Επιπρόσθετη οικονομική στήριξη για τους επαγγελματίες εστίασης και άλλων κλάδων που θα πληγούν από το νέο κύμα της πανδημίας.

 

§  Επίδομα ειδικού σκοπού για τους αυτοαπασχολούμενους που νοσούν από κορονοϊό ή μπαίνουν σε καραντίνα.

 

§  Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής στο 100% για όσους επαγγελματίες έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.

 

§  Απαλλαγή και αναδρομική επιστροφή όλων των δημοτικών τελών για όλους τους μήνες που ήταν κλειστοί ή παραμένουν με περιοριστικά μέτρα με κρατική χρηματοδότηση.

 

§  Κρατική επιδότηση που να καλύπτει πλήρως τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος – Καμία διακοπή ρεύματος.

 

§  Διαγραφή των χρεών που δημιουργήθηκαν στην διάρκεια της καραντίνας και διαγραφή μέρους των συσσωρευμένων χρεών των προηγούμενων χρόνων σε εφορία και τράπεζες (καταρχήν τόκοι, πρόστιμα, αλλά και το 30% του υπόλοιπου χρέους) για όσους επαγγελματίες έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ

 

§  Μετάθεση όλων των ρυθμίσεων για χρέη σε εφορία, τράπεζες, εισφορές για τουλάχιστον 6 μήνες.

 

§  Θωράκιση τώρα του δημόσιου συστήματος υγείας. Στελέχωση του Νοσοκομείου Χαλκίδας, του ΚΥ Χαλκίδας, των ΤοΜΥ Δροσιάς και Βασιλικού, των Περιφερειακών και Αγροτικών Ιατρείων. Μέτρα προστασίας σε μεγάλους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τα ΜΜΜ.

 

§  Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους με ευθύνη του κράτους.

 

 

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

 

Γρανέττα Τσιβίκα

 

Βαγγέλης Σταματούκος

 

--