MY KTEO

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Αρναούτογλου: Ανατροπή καιρού από το βράδυ του Σαββάτου -Δείτε τι έρχεται


Ειδικότερα, για το Σάββατο αναμένονται ομίχλες στη ΒΔ Ελλάδα κυρίως κατά μήκος του ποταμού Έβρου ίσως και σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ υπάρχουν ενδείξεις για περιορισμένη ορατότητα στη Δυτική Στερεά, στην Αιτωλοακαρνανία, στη ΒΔ Πελοπόννησο αλλά και στα ορεινά τμήματα της Πελοποννήσου νωρίς το πρωί.

Στα Νότια Επτάνησα δεν αποκλείεται να δούμε και κάποιες ψιχάλες και να βρέξει για λίγο τοπικά.

Επίσης κατά τον Σάκη Αρναούτογλου θα έχουμε αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας στα υπόλοιπα ΒΑ της χώρας και ΝΑ, κάποιες συννεφιές στη Μαγνησία, στις Σποράδες και στην Εύβοια.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας πιο πυκνή συννεφιά θα έχουμε στα Νότια και την Ανατολική νησιωτική χώρα χωρίς όμως κάποια φαινόμενα, ενώ στη Δυτική Ελλάδα και κυρίως στα Επτάνησα οι μπόρες θα γίνουν περισσότερες από το μεσημέρι και το απόγευμα και μέχρι αργά το απόγευμα.

Αλλά από το βράδυ του Σαββάτου ο καιρός θα είναι άστατος σε όλη τη ΒΔ Ελλάδα θα ξεκινήσουν κάποιες τοπικές μπόρες με κάποιες τοπικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν ΝΑ 3-4 μποφόρ και τοπικά έως 5, ενώ στην Ανατολική Ελλάδα θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 3 με 4 μποφόρ και στο Θρακικό Πέλαγος 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί το πρωί στα Βόρεια της χώρας (από το Νευροκόπι έως και τα ορεινά τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας) από 2 έως -3 βαθμούς, από 0 με +1 στις υπόλοιπες περιοχές αλλά και στα πεδινά της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας και της Θράκης θα κατρακυλήσει ο υδράργυρος νωρίς το πρωί του Σαββάτου στους +2 με +3 βαθμούς.

Στο Αιγαίο η θερμοκρασία δεν θα πέσει κάτω από τους 11 βαθμούς, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε 20άρια στη Δυτική Ελλάδα εξαιτίας του νοτιά. 22 με 23 βαθμούς στις νότιες με ΝΑ νησιωτικές περιοχές της χώρας και στην υπόλοιπη χώρα δεν θα ξεπεαράσει τους 17 βαθμούς η θερμοκρασία.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές συννεφιές αλλά αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 8 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα ξεκινήσει με αρκετή ηλιοφάνεια και τοπικές ομίχλες στα πόδια της Χαλκιδικής και αραιή συννεφιά τις βραδινές ώρες.

Την Κυριακή θα έχουμε και αραιές συννεφιές, και από το απόγευμα και μετά σε όλη τη Δυτική Ελλάδα θα πυκνώνουν τα σύννεφα και προς το βράδυ της Κυριακής θα έχουμε κάποιες τοπικές βροχές.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι «πεντακάθαρος».

Τη Δευτέρα θα έχουμε βροχοφόρα σύννεφα στη Δυτική Ελλάδα και θα «προσπαθήσουν να κινηθούν ανατολικότερα. Δεν φαίνεται όμως να το καταφέρνουν».

Στα Δυτικά, λοιπόν, ο καιρός θα είναι άστατος και από την Ήπειρο και τη Δυτική Πελοπόννησο ο ανατολικός άνεμος δύσκολα θα αφήνει τις όποιες βροχο-συννεφιές να δώσουν κάτι το αξιόλογο, ενώ από τη Νότια και Δυτική Πελοπόννησο στη ΒΒΑ Στερεά και στη Δυτική Θεσσαλία που βλέπει προς το Αιγαίο τα σύννεφα θα δώσουν κάποιες τοπικές βροχές.