MY KTEO

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Ομόφωνα ενέκρινε τη μελέτη οριοθέτησης και διευθέτησης του υδατορέματος «Σαρανταπόταμος» στην Αμάρυνθο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερέτριας


Ομόφωνα ενέκρινε τη μελέτης οριοθέτησης και διευθέτησης του υδατορέματος «Σαρανταπόταμος» στην Αμάρυνθο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερέτριας, που συνεδρίασε την Τετάρτη το απόγευμα δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη. Μια απόφαση που έχει καθαρά γνωμοδοτικό χαρακτήρα, αλλά σίγουρα και την αξία της. 

Την μελέτη παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο μελετητής κ. Μαρκαντωνάτος ενημερώνοντας το σώμα για τις λεπτομέρειες της μελέτης, αλλά και την πορεία της, αφού έχει ήδη εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, όπως και η Περιβαλλοντική Μελέτη του έργου. 

Ο Δήμαρχος Γιάννης Δημητρόπουλος ζήτησε την θετική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου και χαρακτήρισε το έργο ιδιαίτερης σημασίας. Σύσσωμη η αντιπολίτευση είδε με θετικό μάτι την εξέλιξη αυτή και συμφώνησε ότι το έργο αυτό είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ.

Μετά από διαλογική συζήτηση το σώμα ομόφωνα ενέκρινε τη μελέτη με τις εξής παρατηρήσεις: Να συμπεριληφθεί στην οριστική μελέτη γέφυρα ανοίγματος 20 μέτρων, να πραγματοποιηθεί κτηματογράφηση στην περιοχή υλοποίησης των έργων διευθέτηση και ότι απαιτείται άμεση χρηματοδότηση του έργου, δεδομένου ότι η περιοχή με ΦΕΚ ανήκει στις πλημμυροπαθείς περιοχές.