MY KTEO

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Ολοκληρώνεται το έργο στη στροφή “Τσεκούρα”


Εγκαταστάθηκε χθες ο εργολάβος στη Στροφή Τσεκούρα και ξεκίνησαν τα έργα. Η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα δήλωσε: «Η κατασκευή του έργου της στροφής Τσεκούρα αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή προτεραιότητα μας ως Δημοτική Αρχή. Προχωρήσαμε στη σύνταξη κυκλοφοριακής μελέτης και των μελετών οδοποιίας, απορροής ομβρίων, ηλεκτροφωτισμού, σήμανσης και πρασίνου και λάβαμε όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις. Για μια ακόμα φορά, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στέκεται αρωγός και υλοποιεί ένα έργο που θα εξυπηρετεί όχι μόνο τον Δήμο Χαλκιδέων, αλλά και όλη τη Βόρεια Εύβοια, για να κλείσει επιτέλους μια μελανή σελίδα με πολλά ατυχήματα.

Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης έγινε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό και βασικός στόχος του έργου είναι η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και η αύξηση του επιπέδου της ασφάλειας στην οδό, τόσο για τα οχήματα, όσο και για τους πεζούς. Από τη μελέτη των υπηρεσιών του Δήμου Χαλκιδέων, προβλέπεται:

 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Η στροφή Τσεκούρα στη βόρεια έξοδο της Χαλκίδας έχει από ετών γίνει συνώνυμο της οδικής επικινδυνότητας. Ένα σημείο που έχει ταλανίσει τους πολίτες και τους επισκέπτες της Χαλκίδας, της Νέας Αρτάκης, αλλά και όλης της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας. Ένας δρόμος στον οποίον έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές.

 

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε: «Γυρίζουμε οριστικά σελίδα για ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία του εθνικού μας οδικού δικτύου.

»Κατασκευάζουμε σε μήκος 427 μέτρων κατ’ εφαρμογή της εκπονηθείσας μελέτης του Δήμου Χαλκιδέων, τη νέα στροφή Τσεκούρα με ριζική βελτίωση των γεωμετρικών της χαρακτηριστικών, της οδικής ασφάλειας και της χρηστικότητας της για διερχόμενα οχήματα και πεζούς».