Evia Top: Δήλωση των εκλεγμένων με την «ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Δήλωση των εκλεγμένων με την «ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας

 


Έλαβε λήξη το «amber alert» που είχε εκδοθεί για την αγνοούμενη πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας. Μετά από πέντε μήνες που ήταν εξαφανισμένοι, εμφανίστηκαν για να

μεθοδεύσουν τη νόθευση του συσχετισμού του επικείμενου Συνεδρίου. Παρά τις διαφορετικές παρατάξεις με τις οποίες κατεβαίνουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ απέδειξαν ότι δεν έχουν διαφορά στο βασικό: Ούτε μπορούν, ούτε θέλουν να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων για τα δικαιώματα ενάντια στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας που στηρίζονται από την αντεργατική πολιτική.

1. Πριν καλά καλά αρχίσει η Συνεδρίαση του ΔΣ ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ έδωσε «πάσα» στον Πρόεδρο του ΕΚΕ (ΣΥΡΙΖΑ) για την αναβολή του Συνεδρίου με δικαιολογία την πραγματοποίηση αρχαιρεσιών των Σωματείων. Έτσι, ο Πρόεδρος πρότεινε στο ΔΣ, χωρίς δεύτερη σκέψη, Συνέδριο του ΕΚΕ στις 18/12 παραμονές Χριστουγέννων!!!

2. Ενώ εκκρεμούσαν οι αιτήσεις εγγραφής τεσσάρων Σωματείων στο ΕΚΕ από την προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ και χωρίς να έχει κατατεθεί στη Γραμματεία του ΕΚΕ ως σήμερα το πρωί άλλη αίτηση, ο Πρόεδρος πραξικοπηματικά, με τη συμφωνία των ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ, έφερε ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ φορά προς συζήτηση την εγγραφή του Σωματείου εργαζομένων της ΦΑΜΑΡ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ!

Οι δυνάμεις τις ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ έθεσαν ξανά πως η αίτηση του εν λόγω Σωματείου έχει απορριφθεί άλλες δυο φορές γιατίη ΦΑΜΑΡ δεν έχει καμιά παραγωγική μονάδα στην Εύβοια, αλλά στην Αττική (Αυλώνα-Ανθούσα-Άλιμος) και τη Θήβα. Μάλιστα, αναφέρθηκαν και στις σχετικές διατάξεις του Καταστατικού του ΕΚΕ όπου προβλέπεται η εγγραφή σωματείων ΜΟΝΟ από εργασιακούς χώρους της Εύβοιας.

Παρόλα αυτά ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ αποφάσισαν την εγγραφή του συγκεκριμένου Σωματείου στο ΕΚΕ για να διαμορφώσουν νόθους συσχετισμούς, αλλοιώνοντας τα κριτήρια εγγραφής Σωματείων στο Εργατικό Κέντρο και ανοίγοντας επικίνδυνους δρόμους, όπως αυτούς που ακολουθεί η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ με προεξάρχοντα τον Καραγεωργόπουλο, τον γνωστό «συνδικαλιστή» - εργοδότη. Μάλιστα ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ άλλαξαν την επιλογή που έκαναν σε προηγούμενες συνεδριάσεις του ΔΣ , όπου είχαν καταψηφίσει την εγγραφή του Σωματείου της ΦΑΜΑΡ δύο φορές.

3. Από την άλλη μεριά αρνήθηκαν σε υπαρκτά Σωματεία της Εύβοιας την εγγραφή τους στο ΕΚΕ με αστείες δικαιολογίες. Δε δέχθηκαν την εγγραφή του Σωματείου Οικοδόμων Αιδηψού γιατί στο ένα από τα τέσσερα έγγραφα που κατατέθηκαν δεν αναγράφονταν κάτω από την υπογραφή, τα ονόματα Προέδρου και Γραμματέα. Δε δέχθηκαν την εγγραφή του παραρτήματος Εύβοιας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου παρότι όλα τα χαρτιά ήταν εντάξει και ήταν παρόν ο Πρόεδρος της Προσωρινής Διοίκησης!

4. Άφησαν υπόνοιες για «κόψιμο» αντιπροσώπων από Σωματεία επειδή σε αυτά ψηφίζουν μετανάστες στους οποίους η εργοδοσία πολλές φορές δεν βάζει ένσημα με τις πλάτες των κυβερνήσεων. Αρνούνται δηλαδή την οργάνωση στο πιο σκληρά εκμεταλλευόμενο τμήμα των εργαζομένων αντί να προωθούν την κοινή πάλη ελλήνων και μεταναστών εργατών.

Ευτυχώς τα ζωντανά Σωματεία του νομού δεν περίμεναν να βρεθεί η αγνοούμενη διοίκηση του ΕΚΕ καθώς όλο αυτό το διάστημα η επίθεση στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα συνεχίστηκε. Οι αγωνιστικές και υγιείς δυνάμεις στο εργατικό κίνημα όλο αυτό το διάστημα πρωτοστάτησαν:

· Στη μάχη για την απόκρουση της αντεργατικής επίθεσης σε χώρους δουλειάς

· Στη διεκδίκηση μέτρων ενίσχυσης των δομών Υγείας της περιοχής μας και μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς.

· Στην έκφραση της αλληλεγγύης των εργαζομένων της Χαλκίδας στο λαό της Βόρειας Εύβοιας με τη συγκέντρωση υλικής και χρηματικής βοήθειας, με τη συμμετοχή στο Συλλαλητήριο και τη Συναυλία στη Στροφυλλιά και πρόσφατα στο Συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Στην προσπάθεια για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος στην περιοχή με τη δημιουργία τριών νέων επιχειρησιακών Σωματείων σε ΜΙΜΙΚΟ, Κελαϊδίτη ΕΠΕ και Νηρέα –Σελόντα – Ανδρομέδα καθώς και του παραρτήματος Εύβοιας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Οι εκλεγμένοι με την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στο Εργατικό Κέντρο καλούμε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους της Εύβοιας να συσπειρωθούν μαζικά στα Σωματεία τους. Να συμμετέχουν μαζικά στις αρχαιρεσίες των Σωματείων για να πετάξουμε από πάνω μας αυτούς που όχι απλά δεν κουνούν ούτε δαχτυλάκι για την οργάνωση της πάλης για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, αλλά βάζουν και εμπόδια από πάνω!

Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή να συμπορευθούμε στην κοινή πάλη για να αποτραπεί η νέα αντιλαϊκή επίθεση, να μην εφαρμοστεί ο ν. Χατζηδάκη, να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, να παρθούν τώρα μέτρα ενίσχυσης της Υγείας και προστασίας των εργαζομένων, να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας του εισοδήματος από την ακρίβεια.

Δηλώνουμε πως είμαστε αποφασισμένοι στην Εύβοια να γίνει πραγματικό συνέδριο εργατών! Με όλους τους αντιπροσώπους των Σωματείων που έχουν δραστηριότητα στην Εύβοια, όχι με Σωματεία που έχουν αλλού αναφορά, όχι με ρατσιστικούς αποκλεισμούς εργατών.

Οι εκλεγμένοι με την «Ταξική Ενότητα» στο ΔΣ του ΕΚΕ

Καραμπέτσου Ασημίνα

Ντούλτσα Πελαγία

Ντούρμας Κώστας

Σλακώνης Κώστας

Τζαβάρας Γιάννης