MY KTEO

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος: Βία χρειάζεται μόνο εναντίον του απρόθυμου και κακού μας εαυτού

Με λαμπρότητα πανηγύρισε η Ι. Μονή Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, στις Ροβιές της Βορείου Ευβοίας, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου και τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021, την μνήμη του προστάτου και εφόρου της Οσίου Δαυΐδ.

 

Το απόγευμα της Κυριακής 31 Οκτωβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στην Ι. Παράκληση προς τιμήν του Οσίου Δαυΐδ και προεξήρχε της λιτανείας, ενώ ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς, αναφερθείς στην προσωπικότητα του Οσίου Δαυΐδ, ως ανθρώπου του Θεού.

 

Λίγο πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς όλους τους παρόντες, αλλά και τους εκ του μακρόθεν παρακολουθούντες μέσω ραδιοφώνου ή διαδικτύου, να έχουν την αντίληψη των Αγίων Αναργύρων, του Οσίου Δαυΐδ και του νέου Οσίου Ιακώβου και συνεχάρη τους κατ’ όνομα εορτάζοντες, μεταξύ των οποίων και ο αδελφός της Ιεράς Μονής, Αρχιμ. Δαυΐδ Ψαράκης.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ιερές Ακολουθίες και το κήρυγμα του αγίου Πρωτοσυγκέλλου επιλέγοντας τον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=QzE0KryTaAQ

 

Κατά την κυριώνυμη ημέρα της πανηγύρεως, Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς Κληρικούς της τοπικής μας Εκκλησίας, καθώς και παρεπίδημους Ιερείς.

 

Ο Σεβασμιώτατος, επίσης, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, κήρυξε τον θείο λόγο προς τους προσκυνητές αναπτύσσοντας την αξία της προσευχής στη ζωή μας.

 

Τις ιερές Ακολουθίες της κυριωνύμου ημέρας και τον λόγο του Σεβασμιωτάτου μπορείτε να τα παρακολουθήσετε στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=a1NUQihGon0

 

Λίγο πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος εξέφρασε την χαρά για την παρουσία των πιστών προσκυνητών, οι οποίοι απήλαυσαν την αρχοντική φιλοξενία της Ιεράς Μονής, ενώ συνεχάρη τον άγιο Καθηγούμενο Αρχιμ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδη και τους αδελφούς της Μονής, την χορωδία των αγίων ιεροψαλτών, καθώς και όλους τους διακονήσαντες την Ιερά Μονή για την αγαθή έκβαση της πανηγύρεως.

 

Όλες οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7fm) και το διαδικτυακό κανάλι της Ιεράς Μονής: https://www.youtube.com/channel/UC30Fx6gDtujkS9pZ4sOp22A.