MY KTEO

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

Επιτροπή Περιοχής Στερεάς Ελλάδας ΚΚΕ για την επίσκεψη αμερικανού πρέσβη στη περιοχή


Την Παρασκευή 19/11 βρέθηκε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρυ Πάιατ.

Το ρόλο ντίλερ και μεσάζοντα επιχειρηματικών συμφερόντων αποφάσισε να παίξει η Περιφερειακή αρχή της Στερεάς Ελλάδας. Έτσι μόνο μπορεί να μεταφραστεί η πρωτοβουλία της να καλέσει τον Αμερικανό πρέσβη πέραν των περιοχών με τουριστικό ενδιαφέρον, να επισκεφτεί και τις βιομηχανίες  Sabo s.a. στην Εύβοια και την Chipita στην Φθιώτιδα.

Προφανώς, είναι σε εξέλιξη το επιχειρηματικό ενδιαφέρον αμερικανικών ομίλων, που εκφράστηκε και πριν από δύο χρόνια σε αντίστοιχη επίσκεψη του ίδιου πρέσβη στη Στερεά και συνοδεύτηκε με ανακοινώσεις για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των Αμερικάνων επιχειρηματιών για τη Στερεά Ελλάδα.

Δείχνει το ζωηρό ενδιαφέρον αμερικάνικων επιχειρηματικών κύκλων κι όπως φαίνεται έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους τόσο στον τομέα της ενέργεια , όσο και στην βιομηχανία της περιοχής με βάση και τις δηλώσεις του Πρέσβη.

Προκύπτει όμως και ένα πιο έντονο ενδιαφέρον για την κατεστραμμένη από την πυρκαγιά του καλοκαιριού Β. Εύβοια, που βλέπουν την περιοχή ανοιχτή στην επιχειρηματική δραστηριότητα, ως πεδίο κερδοφορίας. Άλλωστε πέρα από τις δηλώσεις συμπάθειας προς το λαό της περιοχής όπου περισσεύει η υποκρισία και οι ψεύτικες υποσχέσεις, η αμερικάνικη πρεσβεία δεν κρύβει το ενδιαφέρον της για την καμένη περιοχή αφού ήδη εκπόνησε και αντίστοιχη μελέτη σχετική με την πυρκαγιά και τις συνέπειες της, με τι άραγε σκοπό;

Ωστόσο, προκαλεί η περιφέρεια και ο κύριος Σπανός με τη συγκεκριμένη στάση και τη σπουδή που δείχνει στην εξυπηρέτηση των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή, που προφανώς συνδυάζεται και με άλλες δράσεις όπως η υποβοήθηση διείσδυσης του αμερικανικού πνεύματος στα σχολεία της περιοχής, με τα σεμινάρια για εκπαιδευτικούς που οργανώνονται αυτό το διάστημα, ή με την αντίστοιχη συνεργασία σε ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας.

Αντί η περιφέρεια να σκύψει, όπως οφείλει, στα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της Εύβοιας της Φθιώτιδας και συνολικά ο λαός της Στερεάς με την προκλητικά συνεχιζόμενη απουσία ουσιαστικών μέτρων προστασίας του, σε όλα τα επίπεδα, προτάσσει την επιχειρηματική δραστηριότητα και την εξυπηρέτηση των αντίστοιχων συμφερόντων.

Προκαλεί δε, ακόμη περισσότερο, όταν είναι γνωστό ότι τέτοιου τύπου νταραβέρια με τον αμερικανό πρέσβη προσβάλλουν τη μνήμη και την ιστορία αυτού του τόπου.

Ο λαός της Στερεάς γνωρίζει καλά το ρόλο που παίζουν οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή . Γνωρίζει το ρόλο που έχουν παίξει στην Ελλάδα απο την απελευθέρωση μέχρι σήμερα, την περίοδο της χούντας, την διχοτόμηση της Κύπρου κ.α. Γνωρίζει, επίσης, το ρόλο που παίζει συνολικά η αμερικανική πολιτική στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων  των Αμερικάνικων μονοπωλίων σε όλο τον κόσμο.

   Ο λαός δεν θέλει να έχει σχέση με τα την εξυπηρέτηση των αμερικανικών συμφέροντων και με αυτούς που έχουν οδηγήσει τους λαούς σε περιπέτειες και δυστυχίες. Δεν θέλει και σε καμία περίπτωση δεν εγκρίνει την πολιτική όσμωση Περιφέρειας και αμερικανικής πρεσβείας.

    Άλλη πολιτική έχει ανάγκη ο λαός της Στερεάς. Πολιτική υπεράσπισης των δικών του συμφερόντων και όχι αυτών που με επιμονή και συνέπεια υπηρετούν οι κυβερνήσεις και η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μέχρι σήμερα.

    Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να κάνει κριτήριο τις δικές του ανάγκες, στο δρόμο του συλλογικού αγώνα να διεκδικήσει τα σύγχρονα δικαιώματά του σε δουλειά και ζωή ενάντια σε όλους όσους τα σαρώνουν.