MY KTEO

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Σπανός: Στόχος μας να πάψει ο Λήλας να αποτελεί πηγή κινδύνου

 


Στόχος μας να πάψει ο Λήλας να αποτελεί πηγή κινδύνου. Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η οριοθέτηση του ποταμού και η πλήρης θωράκιση της περιοχής δήλωσε στο eviatop ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός

Στόχος να ολοκληρωθούν γρήγορα και σωστά (μεταξύ όλων των άλλων) τα έργα:

«Καθαρισμός, άρση προσχώσεων και αποκατάσταση βλαβών τεχνικών έργων ποταμού Λήλαντα και παραποτάμων αυτού ανάντι της γέφυρας Φύλλων», αρχικού προϋπολογισμού 6.200.000€.

Η περιοχή παρεμβάσεων καθαρισμού, άρσης προσχώσεων και αποκατάστασης βλαβών των τεχνικών έργων του Λήλαντα εκτείνεται σε μήκος περίπου 14 χλμ., από την γέφυρα των Φύλλων και προς τις πηγές του ποταμού.

«Καθαρισμός, άρση προσχώσεων και αποκατάσταση βλαβών τεχνικών έργων ποταμού Λήλαντα από τη θέση γέφυρας Φύλλων μέχρι τις εκβολές αυτού», αρχικού προϋπολογισμού 7.440.000€.

Η περιοχή παρεμβάσεων εκτείνεται σε μήκος περίπου 5 χλμ.

Στα δύο αυτά έργα θα πραγματοποιηθούν εργασίες προστασίας με συρματοκιβώτια, λιθορριπές, τοιχία, πτερυγότοιχους καθαρισμούς και διευθετήσεις. Στις εκβολές έχει ήδη εγκατασταθεί πλωτό μηχάνημα, το οποίο προχωρά σε εκβάθυνση.

- «Αποκατάσταση βλαβών στην επαρχιακή οδό 12 (Τμήμα Αφράτι- Πισσώνας και σύνδεση με την Ε.Ο.44)», αρχικού προϋπολογισμού 5.000.000€.