MY KTEO

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Παρεμβάσεις του Μπάμπη Καραβά στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου


 Παρεμβάσεις σε όλα τα θέματα  κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ερέτριας έκανε ο δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για το Νέο» Μπάμπης Καραβάς. Συγκεκριμένα στις τοποθετήσεις είπε:

Α) Ανάπλαση Αμαρύνθου: Είμαστε και είμαι προσωπικά θεματοφύλακες του έργου, ώστε να μην χαθεί ούτε 1 ημέρα από τα χρονοδιαγράμματα. Ένα έργο υψίστης προτεραιότητας, που σε λίγες ημέρες θα προχωρήσει στην επόμενη φάση.

Β) Χρηματοδότηση σε Αθλητικά σωματεία: Κάλεσα την Δημοτική Αρχή να χρηματοδοτήσει το σύνολο των αθλητικών μας συλλόγων και τις Ακαδημίες του Αμαρυνθιακού, τον Πανευβοϊκό ΓΣ και την ομάδα Μπάσκετ στην Αμάρυνθο.

Γ) Διακοπές Ρεύματος - Black out σε κάθε βροχή (δυνατή η όχι… καλοκαίρι η χειμώνα): Κάλεσα τον Δήμαρχο να προχωρήσει σε αυστηρή διαμαρτυρία προς τους αρμόδιους. Έχουμε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Έχουμε επαγγελματίες που μετρούν ζημιές σε κάθε διακοπή. Έχουμε πολίτες που αγανακτούν... Αρκετά!!

Δ) Απογραφή: Πρότεινα την πραγματοποίηση στοχευμένης καμπάνιας, ώστε να πειστεί και ο τελευταίος πολίτης που ζει και κατοικεί στον όμορφο Δήμο μας (έστω και κάποιους μήνες ετησίως). Τα οφέλη για τον Δήμο μας θα είναι πολλαπλά, κυρίως χρηματοδοτικά.

Ε) Κοινωνική Συνοχή: Με την αύξηση του κόστους ενέργειας (80-150 ευρώ Μ.Ο. σε κάθε λογαριασμό) και με την αύξηση των τιμών των αγαθών απαιτούνται να δημιουργηθούν ισχυρές κοινωνικές δομές. Ζήτησα παράλληλα να επανεξετάσουμε το ύψος των δημοτικών τελών. Ναι. Να σταθεί ο Δήμος όρθιος... αλλά να σταθεί και ο πολίτης…

ΣΤ) Πρότεινα και έγινε ομόφωνα αποδεκτό το κείμενο για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, να μετατραπεί σε ομόφωνο ψήφισμα, ώστε να στείλουμε όλοι το πιο ηχηρό μήνυμα μηδενικής ανοχής.