MY KTEO

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Η συνταγή της ημέρας: Λαχανοντολμάδες κοκκινιστοί


Υλικά Συνταγής:
1 λάχανο αφράτο (μεγάλο και ελαφρύ)
1/3 φλ ελαιόλαδο
1/2 φλ. λευκό κρασί
400 γραμ. αποφλοιωμένα ντοματάκια
Για τη γέμιση
750 γραμ. κιμά χοιρινό
200 γραμ. καπνιστή πανσέτα ψιλοκομμένη
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τρίμματα φρέσκου ψωμιού
1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
1 μεγάλο αυγό
λίγο μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση:
Για τους κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες, αφαιρούμε πρώτα το κοτσάνι του λάχανου, αφού πρώτα το χαράξουμε με μαχαίρι. Στη συνέχεια, το βυθίζουμε με την τρύπα προς τα κάτω σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει. Το βράζουμε για 10-15΄, έως ότου μαλακώσει ελαφρά.

Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, την πανσέτα, το σκόρδο, το μαϊντανό, τα ψίχουλα, την παρμεζάνα, το αυγό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν. Το μείγμα θα είναι σφιχτό σαν το μείγμα του κεφτέ.

Για το τύλιγμα
Αφού κρυώσει καλά το λάχανο, αφαιρούμε ένα φύλλο και το γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά. Ρολάρουμε όπως στους ντολμάδες και με την ένωση προς τα κάτω τους βάζουμε σε σειρά στην κατσαρόλα.

Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, αφήνουμε να τηγανιστούν και να ροδίσουν γύρω γύρω, περίπου για 10΄, σβήνουμε με το μισό κρασί.

Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το κρασί και τότε προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί, τις ντομάτες και το μπούκοβο.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20΄μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ελέγχουμε το αλατοπίπερο στη σάλτσα.


argiro.gr