MY KTEO

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Κορονοϊός: Νέα μέτρα στο τραπέζι για την εστίαση

 


Νέα μέτρα είναι στο τραπέζι για την εστίαση, καθώς τα κρούσματα από τον κορονοϊό παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας περιλαμβάνει όλο και περισσότερες «κόκκινες» περιοχές και το σύστημα υγείας βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση.

Στο τραπέζι είναι να επανέλθουν οι περιορισμοί που ίσχυαν στην εστίαση, με την πληρότητα ανά κατάστημα εστίασης και αποστάσεις στα τραπέζια.

 

Σκέψεις διατυπώνονται για κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης στο δημόσιο τομέα, μέτρο για το οποίο θα εξεταστούν τα υπέρ και τα κατά τις επόμενες ημέρες προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις.

Γώγος: Μέτρα όπως στην Ολλανδία αν...

«Είδατε ευρωπαϊκές χώρες που είναι σαν κι εμάς περίπου, η Ολλανδία, ίσως και το Βέλγιο στη συνέχεια…» επεσήμανε ο Χαράλαμπος Γώγος. «Δείγμα είναι η κοινή λογική» είπε τονίζοντας πως εάν ένα μέτρο που εφαρμόζεται τώρα δεν αποδίδει πρέπει να πάμε στο επόμενο.

 

«Δεν έχουμε και πολλά μέτρα διαχείρισης του κορονοιού», ανέφερε δηλώνοντας πάντως πως δεν πιστεύει πως η εφαρμογή ενός lockdown μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση. «Αυτή τη στιγμή υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη διασπορά. Μπορεί η θετικότητα να είναι στο 1,5% αλλά μετράμε τεράστιες μάζες πληθυσμού» είπε ο καθηγητής σημειώνοντας πως η επιδείνωση της κατάστασης γίνεται αντιληπτή και από την εικόνα των νοσοκομείων αυτή την περίοδο.