Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Σουφλέ με τυριά

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Η συνταγή της ημέρας: Σουφλέ με τυριά


Υλικά συνταγής:
8 αυγά
150 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
150 γραμμάρια  τριμμένη παρμεζάνα
 ½ λίτρο γάλα
100 γραμμάρια αλεύρι
125 γραμμάρια βούτυρο
Αλάτι 
Πιπέρι

Εκτέλεση:
Παίρνουμε δυο μπολ και χωρίζουμε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια και χτυπάμε τα τελευταία καλά μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και μετά προσθέτουμε το αλεύρι. 

Ανακατεύουμε με γρήγορο ρυθμό για  να μην κολλήσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε. Ύστερα προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Τελευταία προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ένα πυρέξ, το βουτυρώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε το σουφλέ για 40 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.

 

govastileto.gr