MY KTEO

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Συμεών Κεδίκογλου: Εξεταστική Πέτσα χωρίς...Πέτσα και ο ευτελισμός του Συντάγματος!


Μετά την τελευταία αναθεώρηση το Σύνταγμα επιτρέπει και στην αντιπολίτευση να προχωρά σε έλεγχο προτείνοντας εξεταστικές επιτροπές για ζητήματα που χρήζουν διερεύνησης. Όμως η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη την πλειοψηφία της και το μονοκομματικό της προεδρείο προχωρά σε ενέργεια όχι μόνο αντίθετη με το πνεύμα της διάταξης, αλλά που την ποδοπατά,  προκαλεί και τελικά ευτελίζει το Σύνταγμα! Η υπόθεση της «λίστας Πέτσα» είναι σε όλους γνωστή: η χρηματοδότηση με πρόσχημα την πανδημία σε Μέσα χωρίς κανόνες θέασης, αναγνωσιμότητας κλπ ουσιαστικά αυθαίρετα και αποκλείοντας άλλα, χτίζοντας έναν επικοινωνιακό μηχανισμό αποθέωσης του ηγέτη, η προπαγάνδα του οποίου παράγεται και σήμερα. 
Μη τηρώντας λοιπόν ούτε τα προσχήματα και ποδοπατώντας κάθε ίχνος λογικής, η επιτροπή αποφάσισε να μην καλέσει να καταθέσει ως μάρτυρας ο κ. Πέτσας ούτε άλλοι υπουργοί ή πολιτικά πρόσωπα που είχαν σχέση με τη σχετική λίστα. Δείχνει έτσι το φόβο και για τις άνωθεν εντολές που προφανώς δόθηκαν προς εκτέλεση. 
Ευρωπαίοι και υπέρ των θεσμών αλά καρτ! Φανταστείτε δηλαδή να γινόταν το ίδιο στην Αυστρία που ο καγκελάριος παραιτήθηκε στην υποψία του πολύ μικρότερου ποσού του ενός εκατομμυρίου και να κληθούν για εξηγήσεις πχ διαφημιστές και όχι τα πολιτικά πρόσωπα.  Οι πολίτες όμως έχουν και μνήμη και κρίση. Και τις μεθοδεύσεις αυτές οι εμπνευστές, αργά ή γρήγορα θα τις βρουν μπροστά τους!