Evia Top: Παπανδρέου από την Χαλκίδα: Η Εύβοια, είναι ένας ευλογημένος τόπος, αλλά και ένα από τα πιο διακριτά παραδείγματα των παθογενειών που χαρακτηρίζουν το δημόσιο βίο

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Παπανδρέου από την Χαλκίδα: Η Εύβοια, είναι ένας ευλογημένος τόπος, αλλά και ένα από τα πιο διακριτά παραδείγματα των παθογενειών που χαρακτηρίζουν το δημόσιο βίο

 


Παρουσία μελών του Κινήματος Αλλαγής από όλη την Εύβοια πραγματοποιήθηκε χθες στη Χαλκίδα η ομιλία του υποψήφιου για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, πρώην πρωθυπουργού και πρόεδρου της Σοσιαλιστικής Γιώργου Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου σε αρκετά σημεία της ομιλίας του αναφέρθηκε στην πανδημία, στον δικομματισμό και στην πολιτική παρακαταθήκη που άφησε ο πατέρας του Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά και για το όραμά του για την Ελλάδα του αύριο. 

Συνέδεσε μάλιστα το μέλλον της χώρας με αυτό της Εύβοιας και αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα της καταστροφικής πυρκαγιάς του Αυγούστου.

«Η ριζική αλλαγή της χώρας, παραμένει ανολοκλήρωτο διακύβευμα. Αυτό ισχύει για όλη την Ελλάδα και για την Εύβοια. Θέλω να σας πω, μερικά πράγματα για την Εύβοια, όπως τα βλέπω εγώ. Πρώτα, τι έμεινε από την καταστροφική μανία των πυρκαγιών. Έμεινε η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα. Όλοι αυτό μου έλεγαν εκείνες τις ημέρες. Ότι σταθήκατε ο ένας στον άλλον και όλοι μαζί στον τόπο σας. Αυτή, είναι η πιο σημαντική προϋπόθεση και μαζί εγγύηση για ένα καλύτερο αύριο» είπε μεταξύ άλλων ο πρώην Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Μετά, η αγάπη για τον τόπο σας. Πολλοί μου είπαν, εδώ θα μείνουμε και θα αγωνιστούμε. Αυτό αποτελεί την προωθητική δύναμη για να παλέψουμε μαζί σας για μια καλύτερη, αλλά και διαφορετική επόμενη ημέρα».
 
Ο Γιώργος Παπανδρέου συνέχισε: «Και βέβαια, ότι η επόμενη ημέρα, δεν θα μας βρει χωρίς σχέδιο. Σχέδιο και για τις άμεσες ανάγκες, της επιβίωσης και της καθημερινής λειτουργίας της κοινωνίας και της οικονομίας, αλλά σχέδιο και για να υπάρξει βιώσιμη προοπτική για τον τόπο, σε έναν κόσμο έντονου ανταγωνισμού και το κυριότερο μεγάλων, σύνθετων και δύσκολων προκλήσεων. Η Εύβοια, είναι ένας ευλογημένος τόπος, αλλά και ένα από τα πιο διακριτά παραδείγματα των παθογενειών που χαρακτηρίζουν το δημόσιο βίο. Αυτό, μόνο εσείς, όλοι εμείς μπορούμε να το αλλάξουμε. Να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας. Αυτή η τραγωδία, ας γίνει εφαλτήριο για να γεμίσει με ζωή και ελπίδα το Νησί. Ελπίζω αυτήν τη φορά να κάνουμε το αυτονόητο. Και η κυβέρνηση να μην επιδείξει την ολιγωρία και τις αστοχίες που ανέδειξε η επιχείρηση κατάσβεσης των πυρκαγιών. Τις ξέρετε καλύτερα από τον καθένα, τις βιώσατε».
 
Ο κ. Παπανδρέου επίσης μίλησε για το πως ο ίδιος οραματίζεται την επόμενη μέρα: «Η Παράταξή μας έχει κάνει τις σχετικές επεξεργασίες και θα συζητήσουμε μαζί, συμμετοχικά το τι πρέπει να γίνει. Σε αυτήν την προσπάθεια θα με έχετε μαζί σας. Σε ό,τι χρειαστεί, ώστε να κάνουμε μια προσπάθεια με προοπτική, βιώσιμη, για το Νησί, για το περιβάλλον που πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού, αυτή είναι η περιουσίας σας, ο κοινούς μας πλούτος, και βέβαια, για όλους εσάς. Ανεξάρτητα από γενιές και δυνατότητες. Το ξαναλέω, μόνο η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη είναι εγγύηση για ένα καλύτερο μέλλον».
 
Καταλήγοντας ο Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε: «Και κάτι ακόμη, μην ακούσετε τις σειρήνες της υποκρισίας και της παραπλάνησης που επιζητούν να κερδοσκοπήσουν πάνω στις πλάτες σας και να παίξουν ιδιοτελή οικονομικά και πολιτικά παιχνίδια στη ράχη του Νησιού και στο δικό σας μέλλον. Με σωφροσύνη, όραμα, σχέδιο και με την αξιοποίηση όλων των σύγχρονων επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων, θα προχωρήσουμε μπροστά. Εξάλλου, γνωρίζετε καλά ότι, τα τελευταία χρόνια, η Εύβοια έγινε πάλι κέντρο τουριστικού ενδιαφέροντος, λόγω και της θέσης της και της ομορφιάς της. Απέδειξε ότι έχει τη δύναμη να αγωνιστεί για ένα μέλλον που της αξίζει, που αξίζει σε εσάς».

Το κλίμα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Γιώργου Παπανδρέου ήταν ζωηρό, με τους παρευρισκόμενους να διακόπτουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον πρώην Πρωθυπουργό με το θερμό χειροκρότημά τους.

Το eviatop ήταν εκεί!