MY KTEO

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Συνεργαζόμενοι ΛΑΡΚΟ: Ανοιχτή επιστολή - κραυγή αγωνίας για το μέλλον των εργαζομένων


Με ανοιχτή επιστολή της η πρωτοβάθμια συνδικαλιστική παράταξη Συνεργαζόμενοι ΛΑΡΚΟ μεταξύ άλλων απευθύνει κάλεσμα σε όσους επιθυμούν να βοηθήσουν να το κάνουν άμεσα, πριν οι εργαζόμενοι οδηγηθούν στην ανεργία. 

Αναλυτικά αναφέρεται στην επιστολή:

Λάρκο κραυγή αγωνίας για το αύριο 1.200 οικογενειών. 
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. νομοθέτησε το 2020 σε ότι αφορά το μέλλον της επιχείρησης και των εργαζομένων. Η λύση που έδωσε με το νομοθέτημα της ήταν "πώληση των περιουσιακών στοιχείων της Λάρκο και απόλυση όλων των εργαζομένων". Μετά από 2,5 χρόνια πλήρους απαξίωσης και αποψίλωσης κάθε παραγωγικής δυνατότητας της εταιρίας, κανένας δεν έχει ψελλίσει για το τι θα γίνει με το εργατικό δυναμικό της επιχείρησης. 

Η μόνη ΠΡΟΒΛΕΨΗ – ΜΕΡΙΜΝΑ για τους εργαζομένους είναι η ευχή το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς που θα προκύψει από την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της Λάρκο να επαναπροσλάβει κάποιους απολυμένους εργαζομένους. Ζήσε Μάη να φας τριφύλλι, δυστυχώς, για εμάς τους εργαζόμενους η μόνη μέχρι σήμερα πολιτική φωνή που ακούγεται είναι του ΚΚΕ. Όμως, είναι μια φωνή με λάθος προοπτική. Ζητάει το χθες παραβλέποντας το σήμερα χωρίς καμία προοπτική για το αύριο. 

Τελικά θα υπάρξει μια πολιτική φωνή να ρωτήσει την κυβέρνηση για το αύριο; 
Για την επόμενη ημέρα; 
Για την ανεργία που μας επιβάλλει η κυβέρνηση; 
Για το πώς εμείς οι εργαζόμενοι του σήμερα θα αντιμετωπίσουμε το αύριο. 
Πως θα ζήσουμε τις οικογένειες μας; 
Πως θα σπουδάσουμε τα παιδιά μας; 
Πως θα πορευθούμε οικονομικά έχοντας χάσει την δουλειά μας; 

Παρακαλούμε όσοι επιθυμείτε να είστε χρήσιμοι και όχι αρεστοί ζητήστε για μας να έρθει η κυβέρνηση στη βουλή και να εξειδικεύσει το αύριο των μέχρι σήμερα εργαζομένων. Άλλωστε, είναι συνταγματική υποχρέωση το δικαίωμα στην εργασία των Ελλήνων πολιτών. Αναγκάστε την κυβέρνηση δημόσια να μας πει τι θα γίνει με το έμψυχο υλικό της Λάρκο πριν οδηγηθούμε στην ανεργία που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.