MY KTEO

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Χατζηγιαννάκης: Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος ήρθε στη Β. Εύβοια, ο Πρωθυπουργός είναι ακόμα άφαντος


Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος ήρθε στη Β. Εύβοια, ο Πρωθυπουργός είναι ακόμα άφαντος. Στην Εύβοια, ακόμα δεν έχουν δοθεί οι αποζημιώσεις των περσινών πλημμυρών, αλλά ούτε και οι φετινές, ενώ για τους ελαιοπαραγωγούς και τους αγρότες αναμένεται να ξεκινήσουν οι αποζημιώσεις από την Άνοιξη και αν.

Μετά από τις πλημμύρες του Αυγούστου 2020 στην Εύβοια δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα ούτε ένα αντιπλημμυρικό έργο.

Παράλληλα, υπάρχει πλήρης θεσμική απαξίωση του β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης, καθώς αποτέλεσε προσωπική απόφαση του Πρωθυπουργού να παρακάμψει την Περιφέρεια Στ. Ελλάδας και να αναθέσει εντελώς εξωθεσμικά την πολύ σοβαρή υπόθεση της πλήρους ανασυγκρότησης μιας περιοχής σε ιδιωτικό φορέα.

Υπάρχει μηδενική σχεδόν συμμετοχή της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στο εθνικό σκέλος του ΠΔΕ, αλλά και πλήρης αποκλεισμός της από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας.

Η υποχρηματοδότηση έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό, που έχει γίνει παύση πληρωμών ακόμα και στο ΕΣΠΑ, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν.

Είναι πλέον ανάγκη η προοδευτική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, προκειμένου να αποκτήσει η Ελλάδα ένα θεσμικό πλαίσιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την αποκέντρωση του κράτους και την αποσυγκέντρωση των εξουσιών στα ευρωπαϊκά δημοκρατικά πρότυπα.