MY KTEO

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Λέπουρα: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των αιολικών πάρκων (βίντεο)



Με ένα στόμα αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι συλλόγων και φορών και πολίτες βροντοφώναξαν «Δεν πάει άλλο. Όχι άλλα αιολικά στην Εύβοια» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στη διασταύρωση των Λεπούρων στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου. 

Μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν ο Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βαγγέλης Αποστόλου, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Στερεά Υπεροχής» Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας Δημήτρης Μουντριχάς, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης Δημήτρης Θωμάς, Αλεξάνδρα Θαλασσινού και Κώστας Κέκης, ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης Νίκος Μαστροκώστας και εκπρόσωποι περιβαλλοντικών και πολιτιστικών συλλόγων από την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο.

Κοινός παρανομαστής όλων όσοι πήραν το λόγο ήταν η αναγκαιότητα αφύπνισης των πολιτών και η συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, ώστε να φτάσει στην κυβέρνηση η θέληση της τοπικής κοινωνίας, αλλά και η περιβαλλοντική εξόντωση της περιοχής της Κεντρικής Εύβοιας, του μόνου κομματιού του Νομού, που δεν έχει αλλοιωθεί είτε από τις πυρκαγιές όπως η Βόρεια Εύβοια, είτε από την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση αιολικών πάρκων, όπως η Νότια Εύβοια.

Αμέσως μετά τις τοποθετήσεις, οι συγκεντρωμένοι έκλεισαν συμβολικά για λίγα λεπτά την Εθνική Οδό Χαλκίδας – Κύμης στο ύψος των Λεπούρων, ενώ μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς.

To eviatop ήταν εκεί!