MY KTEO

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Συνάντηση Μητροπολίτη Καρυστίας με Κατσαρή - Σουφλέρη για τις ανεμογεννήτριες


Σήμερα το πρωί η Πρόεδρος της Κοινότητας Οξυλίθου Κλαίρη Κατσαρή και ο εκπρόσωπος της Εταιρείας Περιβάλλοντος Κύμης Δημήτρης Σουφλερης, συναντήθηκαν στα γραφεία της Μητρόπολης με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού. 

Θέμα της συνάντησης ήταν η εγκατάσταση αιολικού πάρκου στον Οξύλιθο, αλλά και οι αδειοδοτήσεις της ευρύτερης περιοχής.

Η κ. Κατσαρή προσκόμισε στον Μητροπολίτη όλα τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή της, όπως την απόφαση της ΡΑΕ, χάρτες, την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου της 7ης Οκτωβρίου 2021 και το ψήφισμα του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Οξυλίθου.

Ο κ. Σουφλέρης ενημέρωσε τον Μητροπολίτη για την υφιστάμενη κατάσταση και για τα όσα σχεδιάζονται για την ευρύτερη περιοχή.

Η συνάντηση διήρκησε μια ώρα και όπως πάντα ήταν εποικοδομητική και παραγωγική.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις επιπτώσεις των ανεμογεννητριών στο τόπο και τη πολιτισμική κληρονομιά, αλλά και στο φυσικό του κάλλος.

Η πρόεδρος της Κοινότητας σημείωσε ότι θεωρεί δεδομένη την βοήθεια του Σεβασμιοτατου  στους αγώνες και τις διεκδικήσεις της τοπικής κοινωνίας.

«Φύγαμε με ένα μικρό χαμόγελο στα χείλη μας. Ο αγώνας όμως είναι μακρύς και σκληρός, γνωρίζοντας όλοι τη πολιτική που επικρατεί με τη περίφημη πράσινη "ενέργεια"» δήλωσε η Κλαίρη Κατσαρή.