MY KTEO

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Γρίπη: Σημαντική καθυστέρηση στον εμβολιασμό - Προειδοποιούν οι ειδικοί


Μόνο 1.431.000 πολίτες άνω των 60 ετών έχουν πάρει συνταγή για να εμβολιαστούν για τη γρίπη με πάνω από 230.000 να μην την έχουν εκτελέσει ακόμη. Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα ιδιαίτερα άσχημο γεγονός, καθώς οι ευάλωτες ομάδες θα πρέπει να έχουν θωρακιστεί έναντι της γρίπης, η οποία αναμένεται να παρουσιάσει έξαρση από τον επόμενο μήνα και ύστερα.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου που έλαβε χώρα πριν λίγο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Απόστολος Βαλτάς, οι πολίτες δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα για εμβολιασμό όπως έγινε πέρυσι και από την 1η Οκτωβρίου μέχρι τις 11 Νοεμβρίου μόνο περίπου 2,3 εκατομμύρια έσπευσαν να λάβουν τη συνταγή. Πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε πλησιάσει ήδη το στόχο των 4,2 εκατομμυρίων.

Όπως επεσήμανε επίσης ο καθηγητής φαρμακολογίας κ. Αχιλλέας Γραβάνης, μάλλον οι πολίτες εξακολουθούν να βρίσκονται σε σύγχυση σχετικά με την ταυτόχρονη χορήγηση των εμβολών γρίπης και κορονοϊού.

Ο καθηγητής τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος και ότι μπορούν να γίνουν ακόμη και την ίδια στιγμή. Σημείωσε δε ότι θα πρέπει ακόμη περισσότερο από πέρυσι να γίνει το εμβόλιο ειδικά από τα ευπαθή άτομα, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα που έχει κυριαρχήσει στην επιδημία κορονοϊού είναι ακόμη πιο επικίνδυνη σε σχέση με το περσινό στέλεχος.

Ο συνδυασμός γρίπης και μετάλλαξης Δέλτα μπορεί να οδηγήσεις σε σοβαρότατη νόσηση και να πιεστούν τραγικά τα νοσοκομεία.



News247.gr