MY KTEO

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες των σωματείων και φορέων της περιοχής του Αλιβερίου

Με αγωνιστικές πρωτοβουλίες σωματεία και φορείς της περιοχής του Αλιβερίου γίναμε την Πέμπτη 4/11 ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα της διεκδίκησης και της αλληλεγγύης όπως αυτή εκφράζεται τον

τελευταίο καιρό σε όλη τη χώρα.





Το πρωί με πικετοφορία έξω από το ΚΥ Αλιβερίου, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας που από τον Απρίλη εξελίσσεται για την ενίσχυση της ΠΦΥ εν μέσω και της πανδημίας, μέλη της ομάδας γυναικών της ΟΓΕ και της Ένωσης Συνταξιούχων περιοχής Αλιβερίου, ενημέρωναν εργαζόμενους και επισκέπτες για τα αποτελέσματα της συγκέντρωσης υπογραφών με αίτημα τη στελέχωση και του ίδιου του ΚΥ Αλιβερίου που είναι πια πολλές εκατοντάδες.

Το απόγευμα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε έπειτα από κάλεσμα του Συνδικάτου Μετάλλου στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου στο Αλιβέρι, παραβρέθηκαν μέλη του συνδικάτου, μέλη της ομάδας γυναικών της ΟΓΕ στο Αλιβέρι, η Ένωση Συνταξιούχων περιοχής Αλιβερίου Κύμης καθώς και εκλεγμένοι συνδικαλιστές από τους ΟΤΑ αλλά και τον αγροτικό Σύλλογο Αλιβερίου, τον εμπορικό Σύλλογο Αυλωναρίου, εργαζόμενοι από άλλους κλάδους.

Αναπτύχθηκε πλούσια συζήτηση με αφορμή και την εισηγητική παρέμβαση της προέδρου του συνδικάτου μετάλλου, αναδείχθηκαν η αγωνία και τα αδιέξοδα από τα καθηλωμένα μεροκάματα, την ακρίβεια και το στραγγαλισμό που βιώνουν οι φτωχοί αγρότες και η μικροί επαγγελματοβιοτέχνες, η ανάγκη για συντονισμό και έκφραση αλληλεγγύης ανάμεσα στους εργαζόμενους γιατί το μόνο μας αποκούμπι και η μόνη διέξοδος είναι η κοινή δράση και η αλληλεγγύη.  Τέλος αναδείχθηκε η ελπίδα από τα αγωνιστικά σκιρτήματα σε όλη τη χώρα τον τελευταίο καιρό. Από τον αγώνα των διανομέων και των λιμενεργατών, ως τη μεγαλειώδη μάχη των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ 22 μήνες τώρα που αντέχουν και μπαίνουν καρφί στο μάτι εκείνων που θέλουν την απαξίωση και το ξεπούλημά της.

Από μεριάς του συνδικάτου μετάλλου ανακοινώθηκε πρωτοβουλία λειτουργίας Στεκιού Νέων εργαζομένων στα γραφεία του συνδικάτου στο Αλιβέρι, πρωτοβουλία που θερμά υποδέχτηκαν και οι εκπρόσωποι των άλλων φορέων. Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση ειδικής σύσκεψης για την οργάνωση της προσπάθειας αυτής το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αποφασίστηκε να αποσταλεί ψήφισμα αλληλεγγύης στους λιμενεργάτες της Cosco και το Σωματείο της ΕΝΕΔΕΠ μιας και όσο πραγματοποιούνταν η σύσκεψη δεν είχε ακόμα γίνει γνωστή η νικηφόρα έκβαση του αγώνα τους.

Αποφασίστηκε η κοινοποίηση των συγκεντρωμένων ως τα τώρα υπογραφών για την ενίσχυση της ΠΦΥ στην 5η ΥΠΕ

Τέλος καταλήχθηκε να αποσταλεί αγωνιστικός χαιρετισμός στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των πληγέντων από τις φυσικές καταστροφές που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6/11/2021 στην Αθήνα