MY KTEO

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Μ. Χατζηγιαννάκης: Συμβολική και ουσιαστική η εκκίνηση των προσυνεδριακών διαδικασιών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την περιοδεία του Αλ. Τσίπρα στη Β. Εύβοια


Την περιοδεία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα στην πυρόπληκτη βόρεια Εύβοια, αλλά και την ομιλία του στη Χαλκίδα σχολίασε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Κεντρικής Ελλάδας και τη δημοσιογράφο Λένα Παρασκευά.

Όπως σημείωσε ο βουλευτής Ευβοίας, η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να ξεκινήσει από την Εύβοια τις προσυνεδριακές διαδικασίες του -με τις περιοδείες των τομεαρχών και την κορύφωσή τους με αυτήν του Προέδρου- είχε τόσο συμβολικό όσο και ουσιαστικό χαρακτήρα, αφού πρόκειται για το νησί που επλήγη ανεπανόρθωτα το καλοκαίρι από τις καταστροφικές πυρκαγιές και βιώνει με τον πλέον οδυνηρό τρόπο την κυβερνητική εγκατάλειψη.

Ο αν. Τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος για ζητήματα Αυτοδιοίκησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε την ανυπαρξία της κυβέρνησης στα αντιπλημμυρικά έργα, επισημαίνοντας πως δεν έχει γίνει ακόμα ούτε ένα στην κεντρική Εύβοια μετά τις πλημμύρες του 2020, ενώ την ίδια στιγμή στη βόρεια Εύβοια ο δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας έχει καταθέσει από τις 3 Σεπτεμβρίου μελέτες για αντιπλημμυρικά έργα χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει ούτε καν έγκριση. Η ανυπαρξία, όπως υποστήριξε, φαίνεται επίσης από το γεγονός ότι δεν έχουν βγει ακόμα οι άδειες κατεδάφισης των καμένων σπιτιών και ότι οι έμποροι δεν έχουν λάβει καμία οικονομική στήριξη.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έχει εδώ και πολύ καιρό καταθέσει προτάσεις για την καθημερινότητα κυρίως των Ευβοιωτών, ούτως ώστε “να βγει ο χειμώνας” όπως είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για το εισόδημα έκτακτης ανάγκης, τη μη επιστρεπτέα ενίσχυση στις επιχειρήσεις της Εύβοιας, την αποζημίωση όλων των αγροτών -ειδικά των ελαιοπαραγωγών που δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη και, τέλος, την άμεση απορρόφηση των δασεργατών και των ρητινοκκαλιεργητών στα δασαρχεία.