MY KTEO

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Ξεκίνησε η συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας – Τι είπαν Μπασδέκης και Αναγνωστάκης


Ξεκίνησε στις 11. η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, η οποία πραγματοποιείται με τηλεδιάσκεψη.

Τα θέματα της ανεργίας και της πανδημίας έθεσε στη συνεδρίαση ο κ. Μπασδέκης, καθώς και τα έργα

υποδομής. Ο κ.Μπασδέκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην καθυστέρηση έργων στη Βόρεια Εύβοιας καθώς και στην κινητοποίηση των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ και όπως είπε αν κλείσει η ΛΑΡΚΟ οι εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους. Μια επιχείρηση η οποία έχει μέλλον, δεν έχει μέλλον γιατί υπάρχουν άλλα συμφέροντα. Αναφέρθηκε επίσης και στην κινητοποίηση των πληγέντων που έγινε στην Αθήνα. Όπως είπε, εκτός από το ΚΚΕ, τα υπόλοιπα κόμματα είχαν κλείσει τις πόρτες των γραφείων τους και δεν ήταν κανείς εκεί να παραλάβει το ψήφισμα των πληγέντων.

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης αναφέρθηκε στην πρόταση που κατέθεσε η παράταξή του για ενημέρωση για το τι γίνεται με την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας από την Επιτροπή Μπένου. Όπως είπε, «δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε την Επιτροπή, και τις ενέργειες της σε χώρους που ανήκουν στην περιφερειακή Διοίκηση είτε στην Κεντρική Διοίκηση.» Ο κ. Αναγνωστάκης ζήτησε ενημέρωση και τόνισε πως δεν πρέπει η περιφερειακή αρχή να είναι ουραγός.  

Η πανδημία ήταν το δεύτερο θέμα που έθεσε ο κ. Αναγνωστάκης και έθεσε το ερώτημα αν η απόφαση της Περιφέρειας να επιτρέψει τις παρελάσεις έπαιξε ρόλο στην αύξηση των κρουσμάτων.