MY KTEO

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Αναγνωρίστηκε η αγωνιστική στάση του μέσα από τη μεγάλη αύξηση της συμμετοχής στις εκλογές


Μέσα από τη μεγάλη αύξηση της συμμετοχής στις εκλογές αναγνώρισαν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Βόρειας Εύβοιας την αγωνιστική στάση του Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, τόσο τις ημέρες της καταστροφικής πυρκαγιάς και του αγώνα για μέτρα στήριξης που βρίσκεται σε εξέλιξη, όσο και της συνολικής δράσης του όλο το προηγούμενο διάστημα.

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου, η συμμετοχή στις εκλογές ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς σχεδόν πενταπλασιάστηκαν οι ψηφίσαντες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Συγκεκριμένα ψήφισαν 323 αγρότες και αγρότισσες από όλο το Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, ενώ στις προηγούμενες αρχαιρεσίες είχαν ψηφίσει 72, με την αύξηση να ανέρχεται στα 449%.

 

«Είναι το αποτέλεσμα αναγνώρισης της πρωτόβουλης αγωνιστικής στάσης που κράτησε ο Σύλλογος από την πρώτη μέρα της φωτιάς, όταν μπήκε μπροστά και μαζί με τον λαό της περιοχής κατάφεραν να σώσουν τα χωριά και τα σπίτια από την πύρινη λαίλαπα και κατέκαιε την περιοχή. Είναι το αποτέλεσμα της αυτοθυσίας που έδειξαν τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου που επί 10 ημέρες ήταν στην πρώτη γραμμή. Δηλαδή εκεί που έπρεπε να είναι ο κρατικός μηχανισμός με τα αναγκαία μέσα για να προστατεύσουν τον λαό της περιοχής και την περιουσία του και δυστυχώς ήταν απών», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος.

 

Και προσθέτει: «Είναι ο Αγροτικός Σύλλογος που αμέσως μετά την καταστροφική πυρκαγιά μπήκε μπροστά για τη διεκδίκηση των άμεσων μέτρων επιβίωσης για τους ίδιους, αλλά και για τα ζώα, τα κοπάδια, τα μελισσοσμήνη που έμειναν χωρίς τροφή, αφού η περιοχή έγινε κρανίου τόπος. Που μαζί με το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών - Δασεργατών, τις Επιτροπές Αγώνα, δεν έχει υποστείλει ούτε για μια στιγμή τη σημαία του αγώνα για αποζημίωση στο 100% των ζημιών, για όλες τις ζημιές που έχει υποστεί ο λαός της περιοχής. Που οργάνωσε και οργανώνει συσκέψεις και γενικές συνελεύσεις ενημερώνοντας τους αγρότες της περιοχής για την πορεία των αποζημιώσεων, αλλά και για την αναγκαιότητα έργων αντιπλημμυρικής προστασίας για να μην πνιγεί η περιοχή από τις πλημμύρες(...) Που μετά τις εκλογές και την ισχυροποίησή του θα μείνει στην προμετωπίδα του αγώνα μέχρι να δικαιωθούν οι αγρότες και οι εργαζόμενοι της περιοχής. Το νέο ΔΣ θα είναι μπροστά στον αγώνα για πλήρη αποζημίωση και όχι με ποσά-κοροϊδία που προβλέπει να δώσει η κυβέρνηση. Θα απαιτεί και θα οργανώνει τους αγρότες για άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλά και αντιπυρικής προστασίας στο δάσος που απέμεινε στην περιοχή».

 

Το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί όλους τους αγρότες και τις αγρότισσες που συμμετείχαν στις εκλογές και δυνάμωσαν τον Σύλλογο, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει τον δρόμο του αγώνα τόσο για την ικανοποίηση των αιτημάτων του λαού της Βόρειας Εύβοιας, όσο και για την ικανοποίηση του συνολικότερου πλαισίου πάλης, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

 

Επίσης ευχαριστεί τους Αγροτικούς Συλλόγους και τους φορείς από διάφορες περιοχές της χώρας που έδειξαν και συνεχίζουν να δείχνουν πρωτοφανή αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας, στέλνοντας ζωοτροφές, μελισσοτροφές και είδη πρώτης ανάγκης