MY KTEO

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Παραμυθοχωριό, θαλασσινό χριστουγεννιάτικο δέντρο και ξεχωριστός εορταστικός διάκοσμος το στοίχημα της φετινής εορταστικής περιόδου για τον ΔΟΑΠΠΕΧ



Ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμο και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την εορταστική περίοδο ήταν το θέμα που κυριάρχησε στη χθεσινή δια ζώσης συνεδρίαση του ΔΟΑΠΠΕΧ. Η πρόεδρος του Οργανισμού Ελένη Αϊδίνη τόνισε ότι θα δοθεί, εξαιτίας των υγειονομικών πρωτοκόλλων, μεγαλύτερη βαρύτητα στον διάκοσμο. Επίσης σύμφωνα με την κ. Αϊδίνη θα στηθεί και πάλι το Παραμυθοχωριό στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στη Χαλκίδα με την προσθήκη κάποιων σπιτιών που θα πουλούν χριστουγεννιάτικα εδέσματα, ενώ το φετινό άναμμα του δέντρου θα έχει άρωμα θάλασσας, αφού θα δημιουργηθεί ένα μικρό δασάκι στη θάλασσα και εκεί θα στηθεί και το χριστουγεννιάτικο δέντρο, που θα γίνει το σήμα κατατεθέν των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Χαλκιδέων.  Τέλος , θα πραγματοποιηθούν και τέσσερις παιδικές θεατρικές παραστάσεις, ενώ θα λάβουν χώρα κι άλλες δράσεις από τους τοπικούς συλλόγους, τη Φιλαρμονική του Δήμου Χαλκιδέων κα το Δημοτικό Ωδείο. Βέβαια ανάλογες δράσεις θα λάβουν χώρα και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Χαλκιδέων. 

Τον σχεδιασμό καταψήφισε ο Τάσος Καλαθέρης τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει μέτρο και να μην προκαλούνται οι πολίτες εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Ενώ σημείωσε ότι το Παραμυθοχωριό μπορεί εύκολα να γίνει εστία εξάπλωσης του κορωνοϊού. «Δεν είναι ακριβώς έτσι. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε στην ψυχική ανάταση των πολιτών» είπε μεταξύ άλλων η κ. Αϊδίνη και ξεκαθάρισε ότι ο σχεδιασμό θα προχωρήσει και αν τα υγειονομικά πρωτόκολλα αλλάξουν θα κάνει πίσω. Με τη θέση αυτή συμφώνησε ο Μιχάλης Κεράτσας λέγοντας: «Κι η κακομοιριά δεν είναι καλό. Μπορούμε να συνεχίσουμε στο μέτρο που επιτρέπεται». Αλλά και ο Πάνος Καραμούζης που σημείωσε: «Θέλει φειδώ, αλλά να μη ξεχνάμε ότι ο κόσμος είναι κλεισμένος στο σπίτι…»