MY KTEO

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Χατζηγιαννάκης: Η επέκταση της αναστολής εργασίας μέχρι την Άνοιξη να ισχύσει για όλες τις πυρόπληκτες επιχειρήσεις της Εύβοιας


Το αίτημα σύσσωμου του επιχειρηματικού κόσμου της βόρειας Εύβοιας για επέκταση του καθεστώτος της αναστολής εργασίας των εργαζομένων μέχρι τον Απρίλιο του 2022 για όλες και όχι μόνο τις τουριστικές επιχειρήσεις φέρνει ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης στη βουλή, με ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη.

 

Ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σημειώνει πως το μέγεθος της καταστροφής του καλοκαιριού είναι τόσο μεγάλο που όλοι ανεξαιρέτως οι επιχειρηματίες της περιοχής είναι στην πραγματικότητα πληγέντες, ανεξάρτητα από το εάν οι επιχειρήσεις τους υπέστησαν ή όχι φυσικές ζημιές από την πυρκαγιά. Όπως προσθέτει χαρακτηριστικά, σε αυτή την κατάσταση η βιωσιμότητα του συνόλου των επιχειρήσεων της βόρειας Εύβοιας κρέμεται από μία κλωστή, ενώ ακόμα δεν έχουν λάβει την παραμικρή οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση και καλούνται με μηδενικά εισοδήματα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να βιοποριστούν.

 

Ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι η επέκταση του μέτρου της αναστολής εργασίας για όλες τις επιχειρήσεις της περιοχής αποτελεί εδώ και καιρό ένα από τα αιτήματά τους προκειμένου να επιβιώσουν, επισημαίνει ότι αντίθετα με τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις στελεχών της ΝΔ προς τους εκπροσώπους του κλάδου κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί και ρωτά τον αρμόδιο υπουργό αν σκοπεύει να αναθεωρήσει την απόφασή του.