MY KTEO

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Ο εξωφρενικός λόγος που μπορεί κάποιος να σας χωρίσει λίγο πριν απο τις γιορτές


Σύμφωνα με μια επιστημονική έρευνα που έγινε στην Μεγάλη Βρετανία, ένας στους δέκα Βρετανούς, έχει πέσει θύμα ενός dating trend που λέγεται «scrooging» και το όνομά του είναι εμπνευσμένο από τον ήρωα του Καρόλου Ντίκενς, Ebenezer Scrooge, o οποίος ήταν ο τσιγκούνης πρωταγωνιστής του βιβλίου “Χριστουγεννιάτικη ιστορία”.

Πως μεταφράζεται όμως όλο αυτό και πως μπορεί πιθανόν να επηρεάσει την δική σου σχέση; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το dating trend του «scrooging»αφορά λοιπόν ζευγάρια τα οποία βγαίνουν μαζί λιγότερο από χρόνο και δεν έχουν ξαναπεράσει μαζί γιορτές , ενώ είναι εξαιρετικά δημοφιλές στις ηλικίες 18-24. Ο λόγος που ο «σύγχρονος τσιγκούνης» χωρίζει πριν τις γιορτές λοιπόν, είναι ότι απλώς θέλει να αποφύγει να ξοδευτεί κάνοντας ένα χριστουγεννιάτικο δώρο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς εκτός από την τσιγκουνιά, ένας άλλος λόγος που μπορεί να προβληματίζει ένα άτομο και να μην θέλει να κάνει δώρο στο ταίρι του είναι ότι αυτό θα δείξει ενδεχομένως μια παραπάνω οικειότητα  και μια πιθανή επερχόμενη δέσμευση, κάτι το οποίο και δεν επιθυμεί. Κοινώς δεν θέλουν να δείξουν ότι η κατάσταση «σοβαρεύει».

Καθόλου απίθανο να συμβαίνουν και τα δυο, καθώς όποιος συνήθως είναι τσιγκούνης στα λεφτά είναι και στα αισθήματα.


govastileto.gr