MY KTEO

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Εκπροσώπησε το Δήμο Καρύστου στην εκδήλωση της Θεματικής Επιτροπή Ισότητας της Π.Ε.Δ.


Στην εκδήλωση με θέμα «Βία κατά των Γυναικών-Ενίσχυση των σχετικών δομών των Δήμων» από την Π.Ε.Δ Στερεάς Ελλάδας και τη Θεματική Επιτροπή Ισότητας της Π.Ε.Δ. σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Χαλκιδέων, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα παρουσία της υφυπουργού Μαρίας Συρεγγέλα, παρευρέθηκε η Αντιδήμαρχος Καρύστου Μαρία Βερούχη. Η κα Βερούχη στο χαιρετισμό της ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ελπίζω και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου η προσπάθεια του Υπουργείου να ευοδωθεί και η κοινωνία μας να γίνεται όλο και καλύτερη! Ζούμε σε μία εποχή που επιτέλους η ανοχή στη βία και στην κακοποίηση τελειώνει. Η προσπάθεια όμως δεν πρέπει να σταματήσει, μιας και είναι ξεκάθαρο πως έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας..

Κυρία Υφυπουργέ,

Εκπροσωπώντας το Δήμο Καρύστου οφείλω αρχικά να σας μεταφέρω το αίτημα για περαιτέρω εκδηλώσεις και καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε όλες τις περιοχές της επικράτειας, ενώ παράλληλα, χωρίς να θέλω να γίνω δυσάρεστη, οφείλω να επισημάνω τις ελλείψεις σε προσωπικό που στελεχώνουν τις κοινωνικές δομές. Σας χρειαζόμαστε δίπλα μας, σύμμαχο για να μπορέσουμε να σταθούμε στις αυξημένες απαιτήσεις της εποχής.

Εμείς εδώ και αρκετά χρόνια, παρά τις δυσκολίες και τις τεράστιες ελλείψεις, έχουμε καταφέρει να συστήσουμε Κοινωνική Υπηρεσία και να στεκόμαστε δίπλα σε όποιον και όποια έχει ανάγκη βοήθειας.

Χωρίς να θέλω να μακρηγορήσω, θα ήθελα και πάλι να σας επιβραβεύσω για όλες τις δράσεις σας, με κορυφαίες τη λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής SOS 15900 για γυναίκες θύματα βίας αλλά και των 43 Συμβουλευτικών Κέντρων, όπως εδώ της πρωτεύουσας του νομού μας.

Σας ευχαριστούμε για τον αγώνα σας! Σας περιμένουμε με χαρά και στη νότια Εύβοια.

Καλή δύναμη στο έργο σας!»