Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Μακαρόνια µε σάλτσα ροκφόρ

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρόνια µε σάλτσα ροκφόρ


Υλικά Συνταγής:
500 γραμ. σπαγγετίνι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
250 γραμ. ροκφόρ κομμένο σε κύβους
250 γραμ. ανθότυρο θρυμματισμένο ή τυρί κρέμα
100 γραμ. κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Για τα μακαρόνια με σάλτσα ροκφόρ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο για 6΄-7΄, να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε το γάλα, το ροκφόρ και το ανθότυρο. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.

Ανακατεύουμε να λιώσουν τα τυριά και πάντα σε χαμηλή φωτιά, αφήνουμε να πάρει βράση. Στο μεταξύ, βράζουμε τα σπαγγετίνι σε αλατισμένο νερό. Όπως στάζουν τα ζυμαρικά, με την τσιμπίδα, τα ρίχνουμε στη σάλτσα ροκφόρ.

Ανακατεύουμε γρήγορα και σερβίρουμε τη μακαρονάδα με την πλούσια κρεμώδη σάλτσα αμέσως.


argiro.gr